En Sıcak Konular

Kenan Işık, Zarifoğlu’nun “Efendim” natını yorumladı...

25 Şubat 2010 10:56 tsi
Asırlardır Hz. Peygamber’e duyulan bağlılık duygularının tercümanı olan ve Türk edebiyatının başyapıtları arasında gösterilen naat türü şiirlerden yedisi yedi usta isim tarafından okurları için seslendirildi.

Hz. Muhammed’i en doğru ve sağlıklı bilgiler ışığında tüm dünyaya tanıtmak amacıyla yola çıkan ve alanında “Dünya’da Peygamber Sevgisini En İyi Anlatan Kitle İletişim Aracı Ödülü”ne layık görülen www.sonpeygamber.info web portalı bu yıl da Mevlid Kandili’nde okurlarına dolu dolu bir içerik sunuyor.

7 NAAT 7 NEFES
Asırlardır Hz. Peygamber’e duyulan bağlılık duygularının tercümanı olan ve Türk edebiyatının başyapıtları arasında gösterilen naat türü şiirlerden yedisi yedi usta isim tarafından Sonpeygamber.info okurları için seslendirildi. “7 Naat 7 Nefes” projesi kapsamında Hilmi Yavuz Şeyh Galip’in “Müseddes Naat”ini, Kenan Işık Cahit Zarifoğlu’nun “Efendim” başlıklı naatını, Ali Ural ise Yaman Dede’nin “Dahilek Ya Rasulallah” başlıklı naatını seslendirdi. Sezai Karakoç’un “Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine” adlı eserinin usta yorumcu Sacit Onan tarafından seslendirildiği projede Seyfullah Kartal Fuzuli’nin beş asırlık klasik eseri “Su Kasidesi”ni, Akın Altan da Arif Nihat Asya’nın başyapıtlar arasına giren “Naat” şiirini yorumladı. 1990 sonrasının naat şairlerinden Bahtiyar Aslan da kendi eserini seslendirdi. Naat seslendirmeleri http://www.sonpeygamber.info/7-Naat-7-Nefes_1200.html bağlantısı üzerinden online olarak dinlenebiliyor.

VEDA HUTBESİ’Nİ HİÇ BÖYLE DİNLEMEDİNİZ
Mevlid Kandili yayınında Sonpeygamber.info ziyaretçileri aynı zamanda Hz. Peygamber’in mirası niteliğini taşıyan Veda Hutbesi’nin Akın Altan tarafından yapılan özel seslendirmesini ilk defa dinleme şansı bulacaklar. Veda Hutbesi seslendirmesi ise http://www.sonpeygamber.info/Veda-Hutbesini-Hic-Boyle-Dinlemediniz_1191.html bağlantısı üzerinden dinlenebiliyor.

ÖZEL MEVLİD KAYITLARI
Arşivlerden özel olarak derlenen ve Münir Nureddin Selçuk, Kani Karaca, Hafız Mecid Sesigür, Hafız Kemal ve Hafız Fahri gibi artık aramızda olmayan ustaların Mevlid icraları da Sonpeygamber.info’da. Yine Sonpeygamber.info tarafından oluşturulan seçkide okurlar Mevlid’in her bir bahrini başka bir musiki üstadından özel tevşihlerle birlikte dinleme fırsatı yakalayacaklar.

KUTLU DOĞUM’DA SONPEYGAMBER.İNFO
Mevlid Kandili’nde Hz. Peygamber’e duyulan muhabbet ve sevginin temsiline adanan bir platform olmayı hedefleyen Sonpeygamber.info, Camridge’den Prof. Tim Winter,  Washington Üniversitesi’nden Prof. Jonathan Brown, ve Yesrib’de Bahar’ın yazarı Ahmad Vincenzo gibi uluslararası isimlerin konuk olacakları ve Nisan ayında gerçekleştirilecek olan bir dizi etkinliğe hazırlanıyor.

SONPEYGAMBER.İNFO
Sonpeygamber.info web portalı, çağdaş dünyanın etkin iletişim aracı olan interneti kullanarak, Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)'i yaşadığımız dünyaya en iyi şekilde anlatmak ve tanıtmak amacıyla 19 Nisan 2007'de yayın hayatına başladı. İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun da katıldığı bir gala ile açılışı yapılan web portalı, ilk günden bu yana büyük ilgi görüyor ve Türkçe, İngilizce, Almanca, Rusça olmak üzere dört dilde yayın hayatını sürdürüyor.

 



Bu haber 1,730 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,803 µs