3. Ordu Komutanı Berk'te | " /> 3. Ordu Komutanı Berk'te | "/>

En Sıcak Konular

Gözler 3. Ordu Komutanı Berk'te

25 Şubat 2010 10:06 tsi
Gözler 3. Ordu Komutanı Berk'te Balyoz Darbe Planı gözaltılarının yankısı sürerken, gözler, Erzurum'da yürütülen Ergenekon soruşturmasında 'şüpheli' sıfatıyla çağrılmasına rağmen ifadeye gelmeyen Erzincan'daki Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'e çevrildi.

 Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, GATA'dan rapor almaya çalışan ve önceki gün Genelkurmay'da yapılan orgeneraller zirvesine katılan Berk'e ifade vermesi için 26 Şubat'a kadar süre verildiğini açıklamıştı.

Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutuklanmasıyla gündeme oturan Erzurum'daki Ergenekon soruşturması, 27 Ekim 2009 tarihinde Erzincan DSİ'ye ait baraj gölünde mühimmat bulunmasıyla genişletildi. Özel Yetkili Savcı Osman Şanal, "İrticayla Mücadele Planı"nın Erzincan'da uygulamaya konulduğu şüphesiyle soruşturma başlattı.

DOKUZ KİŞİ TUTUKLANDI

'Gizli tanık' anlatımları doğrultusunda Erzurum İl Jandarma İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Üsteğmen Ersin Ergut, Astsubay Orhan Esirger ve İstihbarat Şbu Müdürü Binbaşı Nedim Ersan tutuklandı. Şanal, 4 Aralık'ta polis ekebiyle birlikte MİT binasına baskındüzenledi.

Erzincan MİT Bölge Müdürü Şinasi D. ve iki personeli tutuklandı. 31 Ocak 2010 tarihinde ise daha önce Erzincan'da görev yapan Astsubay Şenol Bozkurt, eski İl Jandarma Komutanı olan Eskişehir İl Jandarma Komutanı Albay Recep Gençoğlu ve Erzincan Yaylabaşı Beldesi Jandarma Komutanı Astsubay Murat Yıldız tutuklandı.

BERK'İN SÜRESİ YARIN DOLUYOR

Savcı Şanal, Şubat'ın ilk haftasında İstihbarat Şube'de görevli bir astsubayın odasında arama yapmak için mahkeme kararıyla birlikte gittiği Üçüncü Ordu Komutanlığı'ndan Berk'in talimatıyla geri çevrilmişti. Berk, gerekçe olarak "Genelkurmay'dan izin alınmasını" göstermişti. Yaşanan krizle birlikte Berk, 9-14 Şubat tarihleri arasında ifade vermek üzere çağrıldığı Erzurum Adliyesi'ne gelmedi. 16 Şubat'ta açıklama yapan Erzurum Başsavcısı Sinan Kuş, Orgeneral Saldıray Berk'e Ergenekon soruşturmasıyla 'şüpheli' sıfatıyla ifade vermemesi için 26 Şubat'a kadar süre verildiğini söyledi. Berk, adliyeye beklendiği dönemde olası bir tutuklama kararına karşı GATA'dan rapor almaya çalışmıştı.

Milliyet



Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,065 µs