En Sıcak Konular

CHP'de kongre rüzgarı

25 Şubat 2010 09:41 tsi
Mayıs ayında yapılacak Olağan Büyük Kongresi'ne hazırlanan CHP, bu hafta sonu İzmir ve Ankara'da il kongrelerini yapacak. CHP İzmir İl Kongresi ve Adana İl Kongresi 27 Şubat Cumartesi günü, CHP Ankara İl Kongresi ile CHP Mersin İl Kongresi ise 28 Şubat

CHP, Olağan Büyük Kongresi'ne hazırlanırken, 14 Şubat'ta yapılan İstanbul İl Kongresi'nin ardından diğer iki büyük şehirdeki kongreleri ile Adana ve Mersin İl kongrelerini de bu hafta sonu yapacak. Genel Başkan Deniz Baykal, Adana ve Ankara İl Kongrelerine katılacak.

İl kongresi öncesi sancılı bir süreç yaşayan CHP İzmir İl Örgütü'nde kongreye son dakikada bir sürpriz olmaması durumunda tek adayla gidilmesi bekleniyor. Mevcut İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, önce aday olacağını açıkladı, ancak daha sonra yaptığı açıklamada "Bugün gelinen noktada genel başkanımızın görüşü açıktır ve bu görüş 27 Şubat 2010 tarihindeki CHP İzmir il kongresinde il başkanlığına aday olmamam gerektiği yönündedir" diyerek aday olmayacağını belirtti. 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri öncesi İl Başkanı Kemal Karataş'ın Konak Belediye Başkanlığı'na aday olması üzerine PM üyesi olan Rıfat Nalbantoğlu Baykal tarafından İzmir İl Başkanlığı'na atanmıştı.

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, İl Kongresi öncesi İzmir'de çalışmalar yürütüyor. Ayhan, ANKA'ya yaptığı açıklamada Nalbantoğlu'nun aday olmamasına ilişkin "Genel Başkanımız onu atamayla göreve getirirken İzmir'le ilgili bazı görevler yüklediğini ve o görevlerin kendisi tarafından yapılmadığını söyleyerek ona bir çekince koymuştu. Süreç öyle gelişti" dedi.

CHP İzmir İl Başkanlığı için bir çok adayın ismi gündeme geldi ancak Baykal'ın, daha önce 7 defa bu görevi yapmış olan Ekrem Bulgun'u işaret etmesi üzerine Bulgun ismi ağırlık kazandı. 2005'teki İzmir İl Kongresi'nde Bulgun'a karşı yarışan ve 3 oy farkla seçimi kazanan Ayhan, yeni aday belirleme sürecinde İzmir'de ismi sunulan tüm adaylara İzmirli siyasetçiler tarafından "kulp takıldığını" ifade ederek bu nedenle Kongre'ye partide "Ekrem Abi" olarak anılan Ekrem Bulgun'la gidileceğini söyledi. Seçime giden süreçte partinin bütünlük içinde hareket etmesi gerektiğini kaydeden Ayhan, İzmir'deki ilçe kongrelerinde belediye başkanlarının inisiyatifine dikkat çekerek "Belediye başkanları ilçe kongrelerinin belirlenmesinde doğrudan etkili olmuştur. O nedenle il başkanının belirlenmesinde de siyaseten kendisiyle çalışacak kişiyi önerme konusunda Genel Başkan'ın takdirini farklı değerlendirmek yanlış olur" diye konuştu.

CHP İzmir İl Kongresi, 27 Şubat Cumartesi günü Celal Atik Kapalı Spor Salonu'nda saat 10.00'da yapılacak.

-ADANA, ANKARA VE MERSİN KONGRELERİ-

CHP Adana İl Kongresi'nde mevcut başkan Serdar Seyhan'ın tekrar aday olması bekleniyor. 27 Şubat Cumartesi günü saat 11.00'de yapılacak olan Kongre'ye Genel Başkan Deniz Baykal da katılacak.

CHP Ankara İl Kongresi'ne de tek adayla gidiliyor. Genel Başkan Baykal'ın da katılması beklenen Ankara İl Kongresi'ni duyurmak için Ankara'daki reklam panolarına "Umudum Sende" sloganlı kongre afişleri asıldı.

Kongrede mevcut İl Başkanı Ali Yıldızlı'nın tek aday olması bekleniyor. Yıldızlı, ANKA'ya yaptığı açıklamada Ankara'daki 25 CHP İlçe Başkanı'nın kendisinin adaylığı konusunda görüş birliğine vardığını belirtti. 634 Ankara İl Delegesi'nin oy kullanacağı kongre 28 Şubat Pazar günü saat 11.00'de Balgat Anadolu Gösteri Merkezi'nde yapılacak.

CHP Mersin İl Kongresi de 28 Şubat Pazar günü yapılacak. Mersin'de de mevcut İl Başkanı Yılmaz Şanlı'nın başkanlığa tekrar aday olması bekleniyor.
 
zaman



Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,838 µs