En Sıcak Konular

Zirvenin yoğun geçeceği çantalardan belli

25 Şubat 2010 11:00 tsi
Zirvenin yoğun geçeceği çantalardan belli Çankaya'da 'tansiyon' zirvesi başladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün Başbakan Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile ayrı ayrı yapacağı haftalık olağan görüşmelerini, Balyoz operasyonu sonrasında doğan gerginlik üzerine bugün “Üçlü zirve”ye dönüştürdü. Başbakan Erdoğan ve Org. Başbuğ'un Köşk'e ellerindeki 'Bond' çantalarla gelmeleri dikkat çekti.

SAAT 10.50: Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Çankaya Köşkü'ne giriş yaptı.

SAAT 10.53: Başbakan Erdoğan da Köşk'e geldi. Başbakan Köşk'e Baş Danışmanı Yalçın Akdoğan ile birlikte geldi.

SAAT 11.00: Köşk'teki zirve başladı

'ÜÇLÜ ZİRVE' BİR İLK

Hükümet, yargı ve ordu arasında son dönemde iyice yükselen gerilimde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül devreye girdi

Son iki gün yüksek yargı organlarının başkanlarıyla Adalet Bakanı Sadullah Ergin’i Çankaya Köşkü’nde kabul eden Gül, bugün de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’la üçlü bir zirve gerçekleştirecek. Köşk’te yapılacak üçlü zirve bugüne kadar Gül, Erdoğan ve Başbuğ arasında yapılan ilk üçlü görüşme olacak.
Balyoz soruşturması kapsamında bir kısmı emekli çok sayıda askerin gözaltına alınmasıyla başlayan, Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’nda tüm orgeneral ve oramirallerinin bir araya gelerek yaptığı toplantı ve ardından yapılan “ciddi durum” açıklamasıyla tırmanan gerginliğin giderilebilmesi amacıyla Gül yeni bir hamle yaptı.

“Böyle daha faydalı”
Gözler, Erdoğan ile Başbuğ’un bugün yapılması beklenen haftalık olağan görüşmesine çevrilmişken, dün sürpriz bir gelişme yaşandı. Devletin zirvesindeki tansiyonun yükselmesi üzerine Gül’ün, Erdoğan ve Başbuğ’la “bu haftaya mahsus olmak üzere” haftalık olağan görüşme kapsamında Çankaya Köşkü’nde üçlü bir zirve yapacağı duyuruldu. Çankaya Köşkü’nde saat 11.00’de gerçekleştirilecek zirve talebinin Gül’den geldiği öğrenildi.
Gül’ün, Balyoz Darbe Planı kapsamında komutanların gözaltına alınmasının ardından yaşanan yoğun trafik kapsamında gerilimin artması üzerine böyle bir görüşmenin faydalı olacağına karar verdiği kaydedildi. Bu yöndeki görüşünü Erdoğan ve Başbuğ’a da ileten Gül’ün, toplantı saatini saat 11.00 olarak belirlediği vurgulandı.

“Tansiyon düşürülmeli”
Böylece, başta Ankara olmak üzere tüm Türkiye’de hafta başından bu yana Balyoz Darbe Planı kapsamında komutanların gözaltına alınması ile başlayan ve Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’nda TSK’nın tüm orgeneral ve oramirallerinin bir araya gelerek yaptığı değerlendirme toplantısıyla devam eden yoğun trafik bugün Çankaya Köşkü’ne taşınmış olacak.
Haftalık olağan görüşme kapsamında gerçekleştirilecek üçlü zirvenin ana gündem maddesini de Balyoz Darbe Planı soruşturması oluşturacak. Zirvede Gül’ün, kurumlar arasındaki gerginliğin giderilmesi, yüksek tansiyonun düşürülmesi ve sorunların karşılıklı açıklamalar yerine diyalogla çözülmesi yolundaki görüşlerini yinelemesi bekleniyor.

Murat Pazarbaşı / Milliyet



Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,125 µs