İstifa tuzağı böyle deşifre oldu | " /> İstifa tuzağı böyle deşifre oldu | "/>

En Sıcak Konular

İstifa tuzağı böyle deşifre oldu

25 Şubat 2010 09:14 tsi
İstifa tuzağı böyle deşifre oldu

Ankara son iki günü Başbuğ ve kuvvet komutanlarının istifa edeceği söylentisiyle geçirdi. Peki gerçekten böyle birşey var mı yok mu?

Ankara kulislerine dalga dalga yayılan taleplerin bir de zirve noktası vardı. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ başta olmak üzere komutanların toplu olarak istifa tehditi.

İlk olarak 28 Şubat sürecinin öncü isimlerinden Atilla Kıyat paşa ilk olarak gündeme getirmişti. Neredeyse bazı meslektaşlarımız yeni komutanların isimlerini bile belirlemişlerdi. Birkaç kaynaktan kontrol ettim, komuta kademesinden kaynaklı bir bilgi değil. Ancak çok etkili oldu. Yaptığım araştırmada tam tersi bilgilere ulaştım. Önce onları sıralayım.

1- Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet komutanları istifalarına ilişkin bir hazırlık içinde görülmemişler.

2- Komutanların astlarına bu yönde verdikleri bir talimat yok.

3- Genelkurmay Başkanı Başbuğ, Başbakan'la görüşmesinde görevinin başında olduğunu, istifa gibi bir düşüncesinin olmadığını belirtip, "Siz de bana karşı bir güvensizlik oluştuysa orasını bilemem" demiş. Başbakan Erdoğan da İlker Paşa'ya duyduğu güveni teyit etmiş.

4- İstifa planı komutanı kademesine yönelik bir tuzak. Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları istifa ettiği taktirde 1.Ordu Komutanı Hasan Iğsız başta olmak üzere ordu komutanlarının önü açılıyor. Genelkurmay Başkanlığı'na 1.Ordu Komutanı Hasan Iğsız, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Jandarma Genel Komutanlığına Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Oramiral Emin Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler gibi bir tablo hedefleniyor.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da zaman zaman Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u istifaya davet etmesinin altında yatan neden bu. Genelkurmay 2. Başkanı olduğu sırada 1.Ordu Komutanı Iğsız'a Kara Kuvvetleri Komutanı yapmak. Bu kez işi toptan çözüp, tüm komuta kademesini değiştirmeyi planlamışlar.

Birkaç kaynaktan kontrol ettim, bir baskı unsuru olarak gündemde kalmasına itiraz etmemişler ama komuta kademesinin böyle bir planı yok.

Abdulkadir Selvi - Yeni Şafak

 




Bu haber 1,109 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,630 µs