En Sıcak Konular

Petrol bağımlısıyım doktor bey!

0 0 0000 00:00 tsi
Petrol bağımlısıyım doktor bey! Avrupa artık petrole bağımlı olmak istemiyor. Hem bu yüzden ve hem de sera gazları emisyonunu azaltmak amacıyla yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneliyor. Ne dersiniz ayrı sorun Türkiye için de geçerli değil mi?

Almanya Çevre Bakanı Gabriel AB Komisyonu’nun düzenlediği ilk Avrupa Enerji Haftası açılışında şöyle dedi: “2020’de yenilenebilir enerjilerin toplam tüketimdeki payını yüzde 20’ye çıkarabilirsek iklimi de koruyabiliriz. Bunun için enerji verimini yüzde 20 artırmamız gerekiyor. Avrupa Konseyi’nin 8-9 Mart’ta alacağı kararla bunu kesinleştirmesini bekliyoruz.”

Avrupa Yenilenebilir Enerji Konseyi ve Federal Çevre Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği 3 günlük konferansa siyaset, ekonomi ve bilim dünyasından yaklaşık 800 kişi katıldı. Bu toplantının temel amacı AB’nin geleceği açısından yenilenebilir enerjilerin yeni rolünün tartışılmasıydı. Yenilenebilir enerjilerin hızla büyümesi nasıl sağlanabilir?

“İklim değişikliği ve enerji politikalarına bütüncül bir anlayışla yaklaşılmalı. YEK’lerin önemi ancak böyle anlaşılabilir. 10 Ocak 2007’de Avrupa Komisyonu’nun hazırladığı enerji paketi çerçevesinde yapmaya çalıştığı tam da buydu,” diyor Bakan Gabriel.

Dünya enerji talebinin hızla yükseldiği, iklim değişikliği belirtilerinin hızla yayıldığı, petrol ve gaz fiyatlarının yükseldiği ve bunların bulunduğu bölgelerin istikrarsızlaştığı şu günlerde, Bakan’a göre Avrupa’nın tek çaresi yenilenebilir enerjiler. Almanya bu yılın ilk yarısında yapacağı AB dönem başkanlığı süresince modern ve sürdürülebilir bir enerji arzı yaratabileceğini söylüyor. Bakan’a göre, 10 Ocak’ta AB Komisyonu’nun kabul ettiği enerji paketini tüm üye ülkeler desteklemeli.

Bir eylem planı öneren bakan 8-9 Mart’ta yapılacak bahar zirvesinde Avrupa Konseyi’nin de kararı onaylamasını istiyor. Yeni enerji paketine göre, birincil enerji tüketiminin yüzde 20’si YEK’ten oluşacak ve bioyakıt kullanımı en az yüzde 10 civarında gerçekleşecek. Ülkelerin koşullarındaki farklılıklar gözetilerek AB üyeleri için hedefler saptanacak. Elektrik üretimi, ısıtma-soğutma ve ulaşım sektörlerinin tamamında tasarrufa yönelinecek.



Bu haber 263 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,588 µs