En Sıcak Konular

Bakan Ergün, AK Partili vekile kızdı

24 Şubat 2010 22:49 tsi
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, fişleme konusundaki sözlerinden dolay Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan'a isim vermeden tepki gösterdi.

Adana'daki programı çerçevesinde AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Ergün, burada yaptığı açıklamada partisin ilkelere önem verdiğini söyledi. Hukuk ve adalet duygusuna sahip çıkmakla demokrasinin güçleneceğine işaret eden Ergün, elbette siyasette gerilimler ve tartışmaların olabileceğini kaydetti.

O zaman bile partili arkadaşlarının sağduyuyu ve soğukkanlılığı elden bırakmaması uyarısında bulunan Ergün, "Bazen sağda solda bazı arkadaşlarımız bazı fevri çıkışlar gereksiz konuşmaların da yapıldığını görüyoruz. İnsan ilkeyi dengeyi muhafaza etmesi lazım. Hakaret etmek bize yakışmaz. Üslubunuz haklılığınızı ortadan kaldıracak şekilde olmamalıdır. Kızgınlık ve nefret son derece yanlış şeylerdir. Artık birçok insan partilerin grup toplantılarını dinlemek istemiyor. Vatandaş, 'Bu kadar kin, nefret ve kötümserlik moralimizi bozmaya başladı' diyor. Parti liderlerinin ille de karamsarlık pompalaması mı gerekir? Kimsenin buna hakkı yoktur."şeklinde konuştu.

AK Partililerin de böyle davranmaya haklarının olmadığını ifade eden Ergün, şunları söyledi: "Bu olduğu zaman haklılığınız zarar görüyor. Haklılığınızı niye zarara sokuyorsunuz. Çok haklı bir yerde duruyorsunuz? Haklı duruşunuzla üslubunuzu pekiştirmeniz lazım. Sonra biz ilkelere önem veren bir siyasi partiyiz. İlkeler her zaman geçerli ve doğru olan kurallardır. 'Bugün böyle yarın şöyle olsun' diyemeyiz. Her zaman ilkelere sahip çıkmak gerekir. İlkeler deniz feneri gibidir, yol gösterir." değerlendirmesini yaptı.

Sözü fişlemeye getiren Bakan Nihat Ergün, şöyle devam etti: "Diyelim ki adam fişlemek yanlış bir şey mi ? Yanlış. Kim yaparsa, kime yapılırsa, na zaman yapılırsa yapılsın fişleme yanlıştır. O zaman yanlış şimdi doğru olmaz, bunlar. Bu ilkelere her zaman sahip çıkmamız lazım. Kimi zaman bir fevri olarak ilkeli bir duruş sergilememiş olabilir. Bu partimizin genel duruşunu ifade etmemiş olur. Ama partide böyle bir şey konuşulduğu zaman insanlar insanlar genel ilkeler konusunda 'Ne oluyoruz' diye tereddüt geçirmeye başlar. Hatta iktidardayız diye birisi durumdan vazife çıkarsa kendi kendine yanlış gördüğü adamları fişlemeye kalsa bizim onun yakasına yapışmamız lazım. 'Sen ne yapıyorsun, utanmıyor musun? Bu Türkiye de her zaman yanlış kötü olan bir şeydir. 'Ver bakalım yargıda hesabını' deyip O kişinin hesap vermesini sağlamamız gerekir. İşte ilke budur."

Ergün, yapılacak genel seçimde partisinin tekrar iktidar olacağını da sözlerine ekledi.

cihan



Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,978 µs