En Sıcak Konular

Bahçeli'den ATP'ye birleşme ziyareti

24 Şubat 2010 18:47 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aydınlık Türkiye Partisi (ATP) Genel Başkanı Oktay Öztürk'ü ziyaret etti. Bahçeli, ATP'ye geliş nedeni ile ilgili ve BBP'ye de bir ziyareti olup olmayacağı ile ilgili soruya cevap verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Türkiye'de iç ve dış tehditlerin yoğunlaştığı, cepheleşme ve kamplaşmanın belirgin hale geldiği, çatışmanın, kavganın her alana doğru yayılma eğilimi gösterdiği bir ortamda, bütün bu sorunları aşabilecek bir çıkış yolu sağlayabilmek açısından seçimin bir zaruret olduğuna inanıyoruz' dedi.

Bahçeli, beraberinde MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Nacar ile Aydınlık Türkiye Partisi (ATP) Genel Başkanı Oktay Öztürk'ü ziyaret etti.

Öztürk, kritik bir dönemde yapılan ziyaretin anlamlı olduğunu belirterek, Bahçeli'ye teşekkür etti.

Bahçeli de ATP'nin yöneticisinin, genel başkanının ve kurucu üyelerinin aynı düşüncede yetişmiş, ülkü ocaklarından beslenmiş kişiler olduğunu ve merhum Alpaslan Türkeş etrafında toplanarak Türk siyasetine hizmet ettiğini söyledi.

İki önemli konuya değinmek istediğini belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

'Türkiye'de iç ve dış tehditlerin yoğunlaştığı, cepheleşme ve kamplaşmanın belirgin hale geldiği, çatışmanın, kavganın her alana doğru yayılma eğilimi gösterdiği bir ortamda, bütün bu sorunları aşabilecek bir çıkış yolu sağlayabilmek açısından seçimin bir zaruret olduğuna inanıyoruz.

Bugünkü şartlar altında bu kadar ayrışmış bir Türkiye'de seçim, demokrasi içinde önemli bir çıkış noktasıdır. Bu sebepten dolayı seçimle alakalı kararlı düşüncemizi belirtmek isterim.'

Seçime hazırlanırken bir gerçeği daha görmek gerektiğini ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti:

'Türkiye'de bir siyasi iktidar değişikliğine sebebiyet verebilmek açısından, siyasi partilerin aynı dünya görüşünü paylaşan insanlar olarak belirli ilkeler etrafında, bütünleşme eğilimi kuvvetli insanların artık bir araya gelme zarureti ortaya çıkmıştır.

Bunu bütün siyasi kurumlara tavsiye ediyoruz. Geçmişte güzel örnekleri olmuştur. Aynı ocaktan yetişmiş kardeşlerimiz olarak bir araya gelme düşüncemizi sizlere sunmak üzere bu ziyareti yaptık. Ben inanıyorum ki Türkiye'nin birçok konusunu bizlerden çok daha fazla hassas şekilde takip ve analiz ediyorsunuz. Partinizin yetkili organlarında MHP'nin bu samimi düşüncelerini değerlendirmenizi, alabileceğiniz herhangi bir karara karşı saygılı olacağımızı tekrar ifade etmek istiyorum.'

Oktay Öztürk de ülkücü hareketin birliği ve beraberliği, Türk devletinin bekası, Türk milliyetçiliğinin geleceği karşısında atılacak adımları karşılıksız bırakmak gibi bir lüksleri olmadığını belirti.

Parti yetkilileri ile pazar günü toplanacaklarını kaydeden Öztürk, 'Bu toplantıda ziyaretinizi değerlendireceğiz. Eminim ki ülkücü terbiye neyi gerektiriyorsa o noktada tereddütsüz adım atacağız. İnşallah bu alicenaplığınızı, bu birleştirici noktada üstlendiğiniz misyonu karşılıksız bırakmayacağız' diye konuştu.

-SORULAR-

Bahçeli, bir gazetecinin 'ATP'ye bir araya gelme mesajları verdiniz, önümüzdeki günlerde BBP ve diğer partileri de ziyaret edecek misiniz?' sorusuna, şu yanıtı verdi:

'Bugün ATP'ye geldik. Adı dahil Alparslan Türkeş demektir. Buradan bir başlayalım bakalım arkadaşlarımız ne düşünecek. İnşallah hayırlı gelişmeler olursa ileriki günlerde bunları ele alırız. Önce iradelerine saygı duymalıyız, kendileri değerlendirmelerini yapmalıdırlar.

Bir karara eriştikleri takdirde zannediyorum bir kez daha görüşme ihtimali artar. Sonra sizin sorulara sıra gelirse cevaplandırırız.'

'Seçimin zaruret olduğunu belirtiyorsunuz. Peki koalisyon konusundaki tavrınız nedir?' sorusu üzerine Bahçeli, 'Tek başına iktidar olmayı arzuluyoruz. Çalışmalarımızı da bu şekilde sürdürüyoruz. İnşallah milletimizin teveccühü ile Cenab-ı Allah'ın lütfuyla hedefimize varacağımıza inanıyorum' dedi.

Bahçeli, başka bir gazetecinin 'Balyoz darbe planı iddialarıyla ilgili' değerlendirmesini istemesi üzerine, bugün yaptığı yazılı basın açıklamasının incelenmesi gerektiğini söyledi.

'Açıklamanızın ilk bölümünde 'demokratik rejimin geleceği ağır tehditler altında' diyorsunuz. Askeri müdahalede bu tehditlerden biri midir? Böyle bir ima mı var?' sorusunu ise 'Bugün bütün gazetelerin başlıklarına bakıp, cepheleşmeyi, kamplaşmayı, tehditlerin ne olduğunu görürsünüz' şeklinde yanıtladı.

Bahçeli, 'Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, AK Partili Çorum ve Kahramanmaraş milletvekilleri hakkında soruşturma başlattı, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna, 'Bu AK Parti'nin iç meselesidir. Milletvekili ile partisi arasındadır. Daha seviyeli bir siyasi üslupta buluşma kararı oradan çıkar diye düşünüyorum' yanıtını verdi.

'Bu kritik dönemde MHP'nin lideri olarak endişe duyuyor musunuz?' sorusuna, 'Bizim bir endişemiz yok, yalnız demokrasi içinde sorunların çözüm arayışını bütün siyasi kurumlara ve sivil toplum kuruluşlarına anlatmaya çalışıyoruz. İnanıyoruz ki demokrasi içinde bunun bir çözümü olmalıdır. Bu çözümün adının da seçim müessesesi olacağına inanıyoruz' karşılığını verdi.

aa



Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,653 µs