Dava açılırsa Türkiye'ye yazık olur' | " /> Dava açılırsa Türkiye'ye yazık olur' | "/>

En Sıcak Konular

'Dava açılırsa Türkiye'ye yazık olur'

24 Şubat 2010 17:19 tsi
'Dava açılırsa Türkiye'ye yazık olur' AKP'den, olası kapatma davası ile ilgili açıklama yapan Yalçınkaya'ya jet cevap:

Yargı, ordu ve hükümet arasındaki gerilimin en üst noktaya çıktığı günlerde "AK Parti hakkında kapatma davası açılacağı" iddialarına en üst makamdan cevap geldi. Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, “AK Parti hakkında soruşturma aşamasına geçildiği söylenemez” dedi. Yalçınkaya'nın bu açıklamasına AK Parti'den cevap ise gecikmedi. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı, AK Partili Burhan Kuzu, "Toplanan kağıt parçalarıyla dava açılırsa Türkiye'ye yazık olur" dedi.

Yalçınkaya, “Yüksek Yargı Kurumlarının  Avrupa Standartları Bakımından Rollerinin Güçlendirilmesi Ortak Projesi”nin  açılış konferansına katıldı.

Yalçınkaya, konferans sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“AK Parti hakkında yeni bir kapatma davası açacağınız konuşuluyor”  denilmesi üzerine Yalçınkaya, şunları söyledi:
“Bu konuda biraz da basının, köşe yazarlarımızın hataları oldu.  Tahminlerde bulunuyorlar, bu tahminler her zaman doğru olamaz. Yani Yargıtay  Cumhuriyet Başsavcılığı bağımsız ve tarafsız bir kurumdur, hiç bir kesimin  etkisinde kalmaz. Biraz evvel de açıkladığım gibi inceleme ile soruşturmayı ayrı  tutmak lazım. Yani inceleme safhasında her parti hakkında yapılan bir inceleme  vardır. Burada basın mensuplarının yazdıkları, her gazete, köşe yazarlarının  yazıları inceleniyor, değerlendirmeler yapılıp sonuca varılıyor. Bunları bilmeniz  için söylüyorum.”

Bir gazetecinin, “Kapatma davası ile ilgili inceleme safhasından  soruşturma safhasına geçildiği izlenimi edinebilir miyiz?” şeklindeki sorusuna  da Yalçınkaya, şu yanıtı verdi:
“Hayır, yanlış. Sadece 'inceliyoruz' dedim. İncelemenin anlamı şu, yani  ihbarları basın yapıyor, biz onları ihbar sayıyoruz. Köşe yazarlarımızın  yorumlarını, sizlerin haberlerini ihbar kabul ediyoruz ve bunların doğru olup  olmadığını değerlendiriyoruz. İnceleme bu demektir. Şu anda da bu aşamada. Eğer incelemede deliller ciddi bir hal alırsa o zaman  soruşma safhasına geçilecek, soruşturma safhası o zaman başlayacak. Öyle bir açıklama da yapmadım.”

“18 siyasi parti var. '18 parti için inceleme ne ise Ak Parti için de  odur' diyebiliyor musunuz?” sorusuna ise Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı  Yalçınkaya, “Evet, diyebiliriz. Zaten bağımsız ve tarafsız bir inceleme  dememizin anlamı o değil mi?” cevabını verdi.

HABUR TARTIŞMASI

Yalçınkaya, “Habur Sınır Kapısı'nda kurulan mahkemede terör örgütü üyelerinin yargılanması  ile Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutuklanmasıyla ilgili süreç  hakkında inceleme başlattıklarının hatırlatılması” ve “Yazışmalarınızı Adalet  Bakanlığı üzerinden mi yapıyorsunuz?” sorusu üzerine Yalçınkaya, “Genelde  Adalet Bakanlığı ile yazıştık” diye konuştu.

TÜRKİYE'YE YAZIK OLUR

Ak Parti milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, kapatma davası iddiaları ile ilgili olarak, "Toplanan kağıt parçalarıyla dava açılırsa Türkiye'ye yazık olur" dedi.

AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİNE İNCELEME

Bu arada Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, ''40 yıl onlar fişledi, şimdi biz onları fişliyoruz” diyen Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan ile “İktidar karşıtları kanı bozuk” diyen Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş hakkında inceleme başlattı.

Ak Parti’nin dün toplanan Grup Yönetim Kurulu’nda da iki milletvekili hakkında disiplin sürecinin ilk adımı olarak inceleme başlatılmıştı.

aa



Bu haber 773 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,392 µs