istemem | " /> istemem | "/>

En Sıcak Konular

Peres'in aldığı ödülü istemem

24 Şubat 2010 17:08 tsi
Peres'in aldığı ödülü istemem İsrail'in nükleer silahları olduğunu açıkladığı için 18 yıl hapse mahkum edilen İsrailli teknisyen, Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmek istemiyor. Vanunu, bu ödülün daha önce İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e verildiğini gerekçe göstererek, aynı ödü

İsrail'in nükleer silahları olduğunu dünyaya duyuran İsrailli nükleer teknisyen Mordechay Vanunu, Nobel komitesinden, 2010 Barış Ödülü adaylığının dikkate alınmamasını istedi. Vanunu 2009 yılında da Nobel komitesine mektup yazarak aday gösterilmemeyi istemişti.

Nobel Barış Ödülü komitesi daimi sekreteri Geir Lundestad, Vanunu'nun bir mektup göndererek, daha önce İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e verilmiş bir ödülü istemediğini bildirdiğini açıkladı.

Lundestad, mektupta, 1994 yılında İsrail Dışışleri Bakanı olduğu sırada barış ödülünü alan Peres'ten "İsrail'in gizli nükleer silah programının babası" olarak bahsedildiğini belirtti.

18 YILA MAHKUM EDİLMİŞTİ

İsrail'in güneyindeki Dimona şehrindeki nükleer santralin eski çalışanı olan Vanunu, 1986'da bir İngiliz gazetesine İsrail'in nükleer programıyla ilgili bilgi verdiği gerekçesiyle ülkesinde 18 yıl hapse mahkum edilmişti.

Vanunu'nun, 2004'te cezasını doldurmasından sonra da hala gizli bilgileri sızdırabileceği gerekçesiyle ülkeden ayrılması ve yabancılarla konuşması yasaklanmıştı.

PERES ÖDÜLÜ ARAFATLA PAYLAŞMIŞTI

İsrail nükleer silahı olduğunu ne doğruluyor, ne de yalanlıyor. Şimon Peres, Nobel Barış Ödülü'nü 1994 yılında, İsrail-Filistin sorununun çözümü çabaları dolayısıyla İsrail'in dönemin Başbakanı İzak Rabin ve Filistin lideri Yaser Arafat ile paylaşmıştı.



Bu haber 884 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,565 µs