Cumhurbaşkanı'nı işaret etti | " /> Cumhurbaşkanı'nı işaret etti | "/>

En Sıcak Konular

TÜSİAD, Cumhurbaşkanı'nı işaret etti

24 Şubat 2010 16:41 tsi
TÜSİAD, Cumhurbaşkanı'nı işaret etti TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, "en olumlu gelişme" diyerek neyin haberini verdi?

Yönetim kurulu ile birlikte Çankaya köşkünde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün konuğu olan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nazlı Ümit Boyner, görüşme sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Görüşmeyi değerlendiren Boyner, “Türkiye’nin, büyüme, istihdam yaratma gibi gerçek gündemine dönmesi gerektiğini savunurken, bu konuda uzlaşmaya ihtiyaç olduğunu söyledi. Boyner, “Bir siyasi söylem sorunu yaşadığımızı düşünüyorum. Algılama olarak, bir güç kavgası varmış gibi bir noktada gözüküyor Türkiye” dedi.

“TÜRKİYE GERÇEK GÜNDEMİNE DÖNMELİ”

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Çankaya Köşkü’nde konuğu olan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, görüşme sonrasında gazetecilere değerlendirmeler de bulundu. Türkiye’nin gerçek bir uzlaşmaya ihtiyacı olduğunu belirten Boyner şunları söyledi:

“Dünya için, Türkiye için kritik bir dönemden çıkıldığı, bir takım fırsatların önümüzde olduğu bir dönemde, biz Türkiye’de enerjimizi çok kısır bir döngü içerisinde harcıyoruz. Bizim aslında burada görüştüğümüz, muhalefet parti liderlerine, gerek şu ana kadar görüştüğümüz hükümet yetkililerine söylediğimiz, Türkiye’de artık yavaş yavaş bu gerginlik ortamından çıkıp, Türkiye’nin tekrar demokratikleşme alanında, büyüme alanında, istihdam yaratma alanında, gerçek gündemine, olması gereken gündemine dönmesi, bu konuda gerçekten uzlaşmaya ve ortamı yumuşatmaya ihtiyacımız var. Biz bir sivil toplum örgütü olarak, katkıda bulunmaya işbirliği yapmaya hazır olduğumuzu söyledik ve diğer görüşeceğimiz diğer muhalefet partilerine de bunu söyleyeceğiz. Türkiye gerçekten önemli bir noktaya geldi, geçtiğimiz 7 – 8 senede çok ciddi yapısal reformlar yaptı. 2011 seçimlerine kadar biz birtakım biz bu önümüzdeki gerginlikleri atlatacak şekilde düzenlemeler yapmazsak , herkesin uzlaşmasıyla, yeni 10 yıla maalesef, bir sürü sorunumuzu halletmeden ve bu sorunlarımızı halletmediğimiz içinde, çok daha güçleneceğimiz fırsatları kullanmamak üzere gireceğiz diye de korkuyoruz. Onun için de bu dönemi mutlaka değerlendirmek istiyoruz.”

 “CUMHURBAŞKANININ UZLAŞMA ZEMİNİ KONUSUNDA ADIM ATTIĞI İZLENİMİ EDİNDİK”

Gazetecilerin ‘Görüşme de yargıda ki kriz ve son günlerdeki hareketlilik konuşuldu mu? Sorunu yanıtlayan Ümit Boyner şunları kaydetti:

“Sayın cumhurbaşkanı kendisinin uzlaşıcı kişiliğinde, bu döneme, bu sürece katkıda bulunabileceğini düşündüğümüz bir insan. Bu noktada onun da gerilimlerin bitmesi için gayret sarf edeceğini, bir uzlaşma zemini, bir uzlaşma platformu oluşturma konusunda adımlar attığı izlenimi edindik. Gerçekten en olumlu gelişme bu diyebilirim.”

 “TÜRKİYE’DE SİYASAL SÖYLEM SORUNU VAR”

Türkiye’nin bir siyasal söylem sorunu yaşadığını ileri süren Boyner, şunları ifade etti:

“Şu noktada ben Türkiye’nin geleceği ile ilgili planlar adına kimsenin çok çok farklı noktalar da durduğunu da düşünmüyorum. Bir siyasi söylem sorunu yaşadığımızı düşünüyorum. Algılama olarak, bir güç kavgası varmış gibi bir noktada gözüküyor Türkiye. Hukuk güvenliği konusunda hem kamuoyunda hem de uluslar arası platformda kuşkular oluşuyor. Bütün bunlar Türkiye için dezavantajlı gelişmeler. Türkiye yönetiminde söz sahibi olan herkes bunun farkına varmalı, o anlamda da diyalog başlatılmalı”

Hürriyet



Bu haber 730 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,120 µs