En Sıcak Konular

Hollanda'daki Türkler endişeli

24 Şubat 2010 13:45 tsi
Türkler İçin Danışma Kurulu (IOT) eski Başkanı Mehmet Emin Ateş, gurbetçileri 3 Mart seçimlerinde sandık başına gitmeye çağırdı.

Hollanda'da ırkçılığın ve İslam karşıtlığını zirve yaptığına dikkat çeken Ateş, "Eerken secime gidilmesi hem ülke açısından hem de burada oturan biz göçmenler açısından kötü günlerin habercisidir. Aşırı sağcı ve ırkçı Özgürlük Partisinin (PVV) yükselme grafiği endişeli boyutlara ulaştı. Diğer partilerin popülist politikaları ve de PVV fobisiyle hareket etmeleri, ortadaki seçmenleri giderek aşırı sağcı PVV'ye kaydırmaktadır." şeklinde konuştu.

Bu sürecin en korkutucu tarafının aşırı sağcı partilerin bu rüzgarı kullanıp yerel yönetimlerde büyük pay kapması olduğunu belirten Mehmet Emin Ateş, "Bazı yerel partiler seçim tartışmalarında 'belediyemiz sınırları içinde sokakta başörtüsünü yasaklayacağız' gibi çılgınca sloganlar atmaktadır. Hollanda'daki asırlardır süren hoşgörü ortamı kaybolmuş, yerini karamsar ve de kendine benzemeyen herkesi düşman gören bir hava almıştır." dedi.

Türleri 3 Mart'ta oy vermeye çağıran Ateş, "Seçimlere büyük çoğunlukla katılmak vatandaşlık görevini yapmanın yanı sıra geleceğimizi tehdit eden partilerin oy oranlarının yüzde olarak düşük kalmasını da temin edecektir. Lahey ve Almere başta olmak üzere bütün büyük şehirlerdeki Türklerin oy kullanmaları hayati önem taşımaktadır." ifadelerini kullandı. Ateş, yerel seçim sonuçlarının erken genel seçimler üzerinde büyük bir psikolojik etki yapacağına dikkat çekti.

cihan

 

 



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,072 µs