En Sıcak Konular

''Batı, atom bombası vermeye dahi hazır''

24 Şubat 2010 13:32 tsi
''Batı, atom bombası vermeye dahi hazır'' İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, "Nükleer enerji faaliyetlerinden vazgeçmeleri için Batı'nın atom bombası dahi verebileceğini" ileri sürdü.

Ahmedinejad, yurt içi gezileri kapsamında gittiği Güney Horasan eyaletinde yaptığı konuşmada, ülkesinin nükleer enerji programı ve Batılı ülkelerle müzakereler konularında açıklamalarda bulundu.

Batılı ülkelerin en başından beri İran'ın nükleer enerji faaliyetlerine karşı olduğunu ifade eden Ahmedinejad, "Eminim ki, uranyum zenginleştirme teknolojisine sahip olmamamız için Batı bize atom bombası vermeye dahi hazır" diye konuştu.

Ahmedinejad, "Onlar, son 3-4 yıldır uranyum zenginleştirmeyi kenara bırakın, biz size nükleer santral yapalım ya da her ne istiyorsanız verelim diyordu" ifadesini kullandı.

"Bir millet kendine güvenir ve direnirse büyük güçler bile onun karşısında yenilgiye uğrar" diyen Ahmedinejad, Batılıların bunu bildiği için İran halkının önünü kesmeye çalıştıklarını ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı, "Hak, müzakere edilir mi ki" diye sordu ve "Haklarını müzakere eden bir millet, haklarının bir kısmını elden çıkarmış demektir" dedi.

Tahran'daki araştırma reaktörüne yakıt temini konusundaki önerilerinin zamanla sınırlı olduğunu ve sonsuza kadar bekleyemeyeceklerini karşı tarafa ilettiklerini de belirten Ahmedinejad, uzlaşma için hala kapıların açık olduğunu söyledi.

Terör örgütü Cundullah'ın başı Abdulmelik Rigi'nin yakalanması konusunda da açıklamalarda bulunan Ahmedinejad, ABD ve diğer bazı müttefik ülkeleri kastederek, "Onlar terörizmle mücadele etmek istediklerini söylüyorlar, ancak biz bu sözün yalan olduğunu biliyoruz. Terörist yakalamak istiyorsanız nasıl olur da ona pasaport temin ediyorsunuz" diye sordu.

Hiç kimsenin burnu kanamadan Rigi'nin ele geçirildiğini belirten Ahmedinejad, terörist yakalamanın da bir yolu olduğunu ve kendilerinin bu konuda örnek alınması gerektiğini sözlerine ekledi.
 
aa



Bu haber 894 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,989 µs