En Sıcak Konular

Arınç, TÜSİAD heyetini kabul etti

24 Şubat 2010 12:36 tsi
Arınç, TÜSİAD'ın bir süre önce seçilen Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner ve beraberindeki heyeti Başbakanlık Yeni Bina'da kabul etti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD), Türkiye'de ses getiren, dikkatle takip edilen, sözlerine güvenilen, itibarlı bir kuruluş olduğunu belirterek, ''Şüphesiz geçmişten bu yana bu dönemde de bu itibarlı kuruluşun Türkiye'nin tüm meseleleri konusunda ben, çok özenli çalışmalar yapacağına inanıyorum'' dedi. 
 
Arınç, TÜSİAD'ın bir süre önce seçilen Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner ve beraberindeki heyeti Başbakanlık Yeni Bina'da kabul etti.

Bülent Arınç, kabulde yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, TÜSİAD'ın yeni yönetim kuruluna çalışmalarında başarılar diledi.

Parlamentoya girdiği 1995 yılından bu yana TÜSİAD ile daha çok demokratikleşme ve bazı reformlar konusunda olmak üzere çeşitli alanlarda çalışmalar yaptığını anlatan Arınç, şunları kaydetti:

''Pek çok raporlar çıktı. Bunların çok az bir kısmı belki hayata geçti. Bir kısmı da raflarda bekliyor, Meclis'in araştırma komisyonu raporları gibi. Umarım bu dönemde sizin de cesaretiniz ve bu noktada kararlılığınızla Türkiye'nin demokratikleşmesi, daha özgürleşmesi, daha çağdaş batılı anlamda demokratik hukuk devleti olması konusunda hem geçmişten bu yana yapmış olduğumuz çalışmaları gözden geçiririz hem de bundan sonra belki çok daha güncel, çok daha acil konular üzerinde görüşmeler yaparız.''

TÜSİAD'ın ekonomideki önemine dikkati çeken Arınç, bu alanda hükümetle temas halinde olduğunu ve karşılıklı duyarlı bir yaklaşım sergilendiğini kaydetti. Arınç, ''Biz TÜSİAD'ın çok önemli bir kuruluş olarak Türkiye'de ses getiren, dikkatle takip edilen, sözlerine güvenilen, itibarlı bir kuruluş olduğunu biliyoruz. Şüphesiz geçmişten bu yana bu dönemde de bu itibarlı kuruluşun Türkiye'nin tüm meseleleri konusunda ben çok özenli çalışmalar yapacağına inanıyorum. Bugünkü görüşmelerimizde de bundan sonra da hem Ankara temsilcisi arkadaşlarımızla hem de İstanbul'da belki zaman zaman bir araya gelmek suretiyle bu çalışmalarımızı birlikte sürdürebiliriz'' diye konuştu.

-TÜSİAD BAŞKANI BOYNER-

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner de, iki gün Ankara olacaklarını belirterek, programlarını anlatmaya başbakan yardımcılarından başladıklarını söyledi.

2010-2011 yılı içinde nasıl bir program hazırladıklarını ve önceliklerini hem ilgili bakanlıklarla paylaşacaklarını, hem de yıl içinde periyodik olarak halkla, kamuoyuyla paylaşmak istediklerini belirten Boyner, şöyle devam etti:

''Çünkü TÜSİAD yönetim kurulu olarak amacımız kurumsal şeffaflığımızı ve hesap verebilme adabımızı devam ettirebilmek. Yaptığımız çalışmaların sonuca ulaşması, belli Türkiye'nin ileriye yönelik birtakım politikalarının oluşmasında yol açıcı, çözüm üretici olması bizim için önemli. O noktada sizlerle, hükümetle, bizim gibi şeffaf sivil toplum örgütleriyle... Hatta Anayasa, demokratikleşme de konuşuyoruz bu senede konuşacağız gibi gözüküyor. Muhalefet partileriyle de eğer işbirliği yapabilirsek, bir sivil toplum örgütü kapasitesinde destek verebilirsek, yardımcı olabilirsek çok sevineceğiz. O açıdan Ankara programımızı ve yaptığımız görüşmeleri çok önemsiyoruz.''

-''DEMOKRATİKLEŞME VE YARGI REFORMU...''-

2010-2011 dönemi için Türkiye'nin önündeki en önemli noktanın ''kriz sonrası krizden çıkış politikalarını yönetmek, Türkiye'nin tekrar istihdam yaratan büyüme sürecine girmesini sağlamak ve işsizlikle mücadele'' olduğunu dile getiren TÜSİAD Başkanı Boyner, ''Fakat tüm bunları yapabilmek aslında beraberinde şu ana kadar yaptığımız yapısal reformları birtakım mikro reformlarla bezemek olsa bile, aslında şu geldiğimiz noktada yaşadığımız gerginlik sürecinde, bu gündeme dönebilmemiz için demokratikleşme konusunda, yargı reformu konusunda da Türkiye'nin ciddi olarak yol alması gerekiyor'' diye konuştu.

O süreçte de uzlaşmanın ve işbirliğinin çok önemli olduğunu düşündüklerini belirten Boyner, ''İnşallah bu noktada sizlerle de çalışabiliriz'' dedi.
 
aa



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,003 µs