Hakkımı helal etmiyorum | " /> Hakkımı helal etmiyorum | "/>

En Sıcak Konular

Laçiner: Hakkımı helal etmiyorum

24 Şubat 2010 12:12 tsi
Laçiner: Hakkımı helal etmiyorum TV8’de yayınlanan Erkan Tan’la Başkentten programına konuk olan USAK Başkanı Doç. Dr. Sedat Laçiner, Balyoz darbe planı operasyonunu değerlendirdi.

Laçiner, CHP Lideri Deniz Baykal’ın Balyoz Harekat sonrasında emekli kuvvet komutanlarının gözaltına alınmasını eleştirerek, Malta sürgününe benzetmesine karşılık; "Gözaltılar, üniversite mezunu polisler tarafından, saat 4’te değil, 8’de başladı. İfadeler de olağanüstü nazik ve kibar şartlar altında polis değil, başsavcı ve vekilleri tarafından yapıldı. Daha nasıl bir ayrıcalık söz konusu olabilir ki. Tüm bu yaşananlar için şunu söyleyebilirim , bir vatandaş olarak hakkımı helal etmiyorum. Hakimlerin ve savcıların karşısında daha önce ne yaptığınızın ve görevinizin bir önemi olamaz. Bu ülkenin köylüsü de, generali de, paşası da, ses sanatçısı da mahkemede, aynı muameleyi görmeli" diye konuştu.

Laçiner, "Eskiden karakollarda işkence olayları, işkence olmasa bile dayak mutlaka yaşanırdı. Zaman içinde basın ve toplum tüm bunlara karşı direnerek, kararlı duruşu ile ortadan kaldırmayı başardı. Artık, bazı istisnaların dışında karakollarda işkence ve dayak kalmadı" dedi.

Operasyonlar savcı ve hakimlerin kararıdır

‘’ Ortada kuvvetli şüpheler ve deliller var. Gerçekleşen gözaltılar, toplanan bu delil ve belgelerin sonucunda alınan savcı ve mahkeme kararıyla yapılmıştır. Yaşanan darbe dönemlerini ve bugünkü TSK anlayışını düşünecek olursak, ordu içinde bazı yanlışların kemikleşmeden temizlenmesi gerektiğini söyleyebilirim, ’’ diyen Laçiner, ‘’ Bu operasyonlar polis operasyonları değil, savcı ve hakim operasyonlarıdır. Polis bu mercilerden talimat almadan elini-kolunu bile kıpırdatamaz. ‘’ dedi.

AKLANMANIN TEK YERİ YARGIDIR

Dava konusunun yeterince siyasi olduğunu söyleyen USAK Başkanı, ‘’ Ergenekon doğru çıkarsa, birileri avukatı olduğunu , ama aklanırsa da savcısı olduğunu söyleyenler sıkıntı duyabilir. Konu zaten siyasi, daha fazla siyasallaştırmaya gerek yok. Aklanmanın tek yolu yargıdır. Eğer varsa bir yanlış, yargıda bunun çözüm bulması aklanmak için tek yerdir. Hakimler sisteminde kalan ordunun tek yapacağı şey de mahkemeye gitmektir. Balyoz doğru çıkmazsa Genelkurmay Başkanlığı buna sevinmez mi’’ sözlerini kaydetti.

27 Nisan Muhtırasından sonra AKP’nin en yüksek oyu aldığına da dikkati çeken Sedat Laçiner; ‘’ Bence ordunun yaptığı hataya yönelik alınan oylardı bunlar’’ açıklamasında bulundu.

NİYE ASKERE VE CUMHURİYETE DÜŞMAN OLSUN Kİ?

"Hepimiz çocuğumuzu askere gönderiyoruz,TSK için ayrılan önemli bir bütçe söz konusu. Niye askerime düşman olayım, niye ülkemin rejimine, cumhuriyete karşı olayım , insan kendi organına düşman olabilir mi ki’’ diyen USAK Başkanı,’’ Dava için siyasi tartışmalar ve kutuplaşmaların olması çok doğal, ama sonuçta yargı gerçekleri ortaya koyacaktır." dedi.

Laçiner, "Balyoz ile sivrisinek öldüremezsiniz, terörle mücadeleyi geçtik, Balyoz ile memleket mi düzeltilecek’’ diyen USAK Başkanı; ‘’ Yeri geldiğinde siyaset bilimcileri ve hukukçular da terör konusunda TSK için, kendisinin de zaman zaman söylediği gibi hatalar yapıldığını belirtiyorlar. Hem ciddi maddi kayıpların hem de şehitlerin verildiği bu hatalar önemlidir, geçiştirilemez." dedi..

"En rahat kurum Savunma Bakanlığıdır. Ne sevk edilir, ne idare edilir, ne de gözetim altında tutulur. Başbakanın bile getirin bakayım diye, orduya yönelik bir yaklaşımı olamaz" sözlerini kaydetti.

YARGITAY VE DANIŞTAY HİÇ Mİ YANLIŞ YAPMIYOR?

Laçiner; ‘’ Yargıtay ya da Danıştay’da , aynı hadise ve dava için birbirinin tersi farklı sonuçlar söz konusu. Ya da bir işadamının davası için dağıttığı milyon dolarlar. Yüksek mahkeme tarafından bozulan sayısız davalar…. Hiç mi yanlış yapan hakim yok.YÖK, rektör, paşa herkes hakim karşısına çıkıyor da, niye bir hakim ya da savcı için sorgulanma olamaz. Bu yargının kendi içindeki hukuka olan saygısının olmadığının bir göstergesidir. Aslında bütün düğümler ve büyü bu noktaya girildiğinde çözümlenir. Yargının tarafsız işlemesi ve tarafsızlığının önemi tartışılmaz.’’ dedi.

MECLİS GÜNAH KEÇİSİ DEĞİL

Meclis için dokunulmazlık tartışmalarına da değinen Sedat Laçiner; ‘’Asker için de bürokrasi içinde aklanmanın tek yolu var, yargı’’ diyerek; Hukuk sistemi mükemmel değil belki, ama istenildiği kadar küfür edilen mecliste yetki de belli bir yere kadar. Müdahalesi beklenilen konularda meclisin de yetki sınırlarının gözardı edilmemesi gerekir. Meclis ne günah keçisi ne de düşman değildir’’ diye konuştu.



Bu haber 1,059 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,519 µs