En Sıcak Konular

'Balyoz'da 7 subaya tutuklama kararı

24 Şubat 2010 08:08 tsi
'Balyoz'da 7 subaya tutuklama kararı ''Balyoz Darbe Planı" soruşturmasında gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen ve aralarında emekli tuğgeneral ile tuğamiralin de bulunduğu 2'si muvazzaf 7 subay hakkında tutuklama kararı verildi.

''Balyoz Planı'' iddiaları soruşturması kapsamında sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanan 7 kişi, cezaevine gönderildi.

Tümamiral Ramazan Cem Gündeniz, Tuğamiral Aziz Çakmak, emekli Tuğgeneral Mehmet Kaya Varol, emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk, emekli Tümamiral Özer Karabulut, emekli Kurmay Albay Ümit Özcan ve emekli Kurmay Albay Ali İhsan Çuhadaroğlu, mahkemenin tutuklama kararının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinden bir minibüsle cezaevine götürüldü. 

Tutuklananlardan emekli Kurmay Albay Ümit Özcan'ın avukatı Bülent Kılıç, adliyede gazetecilere yaptığı açıklamada, bu dosyada müvekkili ve diğer kişilerle ilgili, kimliği belli olmayan bir kişi tarafından bir dosyaya konulmuş belgenin dışında hiçbir delil olmadığını savundu.

Avukat Kılıç, şunları söyledi:

''Yapılan çalışma sırasında kimin tarafından konulduğu, kimin bilgisayarından çıktığı belli olmayan bir belge var. Orada bir isim çizelgesi var, 2002 senesinden kalma. Bu sebeple savcı tutuklamaya sevk etti. Aynı belgeyle ilgili olarak bazı kişiler serbest kaldı. Dosyada bir tek delil yok. Biz itiraz haklarımızı kullanacağız. İsim olmayan, imza olmayan bir belgeden dolayı maalesef tutuklama kararı verdiler. 7 gün içinde itiraz edeceğiz. Bir bilirkişi raporu olduğu söyleniyor. Bize bu yargılama sırasında o belgenin fotokopisi dışında herhangi bir belge de gösterilmedi. Sorgu tutanakları da verilmedi.''

Bu arada emekli korgeneral Ayhan Taş, emekli Koramiral Lütfi Sancar, emekli albaylar Ümit Özcan, Metin Dikici ile ergenekon tutuklusu albay Cengiz Köylü ve ismi öğrenilemeyen bir kişi savcılık sorgusu ardından serbest bırakıldı.

aa



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,245 µs