En Sıcak Konular

Duruoğlu: "Serbest kalmak istiyorum"

23 Şubat 2010 19:56 tsi
Devrimci Karargah'a üye olduğu gerekçesi ile 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Vatan Gazetesi İnternet Sitesi Genel Yayın Yönetmesi Aylin Duruoğlu, 10 ay sonra hakim karşısına çıktı.

İfadesi sırasında yakınları ile göz göze geldiğinde zaman zaman ağlamaklı olan Aylin Duruoğlu, "Benliğim, onurum paramparça edildi. 10 aydır tutukluyum serbest kalmak istiyorum. Kendimi sanık olarak değil terör mağduru olarak görüyorum. Terör örgütü üyesi olarak suçlanmak çok ağırıma gidiyor" dedi.

İstanbul 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya aralarında Aylin Duruoğlu’nun da bulunduğu 16’sı tutuklu 17 sanık katıldı. Aylin Duruoğlu’nu meslektaşları ve yakınları yalnız bırakmadı. Duruoğlu’nun ilk kez hakim karşısına çıktığı duruşmaya, Vatan Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Güngör Mengi, Genel Yayın Müdürü İsmail Yuvacan, Genel Yayın Müdür Yardımcısı Atilla Güner, Yazı işleri Müdürü Tayfun Hopalı, yazarlar Ruhat Mengi, Necati Doğru, Zülfü Livaneli, Reha Muhtar, davanın görüldüğü Beşiktaş adliyesine gelerek destek verdi.

Suçlamaları kabul etmeyen Aylin Duruoğlu,

"Sokakta serbest dolaşan biri iken 27 Nisan'da evimden alınarak tutuklandım. Orhan Yılmazkaya ile aynı üniversitede okuduk. Çalıştığım gazeteyi telefon ile arayarak müsaitsem uğramak istediğini belirtti. Ben de hergün gittiğim alışveriş merkezine çağırdım. Kendisi de oraya geldi. Size soruyorum hukuk fakültesinden arkadaşlarınızla buluşmuş olmanız suç işlediğiniz anlamına mı gelir? O bir suç işlemiş 15-20 yıl hiç görmedim.

‘Hamam’ diye bir kitap yazmış. ‘Belki gazetende yayınlarsın’ dedi. Eğer gazeteci iseniz bunlar başınıza gelebilir. 250 bin trajı olan bir gazetede çalışıyorsanız tanıdık birilerinin birşeyler istemesi normal. Kaldı ki gazeteci arkadaşım Cüneyt Özdemir de bu şahısla kendi programında kitabı üzerine program yaptı" dedi.

İddianamede üzerine atılı suçlamaları eleştiren Aylin Duruoğlu, Ergenekon Ana Davası'nın tutuklu sanığı İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in tahliyesiyle ilgili kampanyaya destek verilmesini istediği yönündeki iddialara değindi. Doğu Perinçek'i tanımadığını belirten Aylin Duruoğlu, "İsmini medyadan duydum. Ergenekon'da adı geçenlerle dolaylı olarak telefon irtibatı olduğu söyleniyor. Bu suçlamanın nesine karşı savunma yapayım? Telefonumda üç yüz kişi kayıtlı. Böyle bir hesapla 90 bin kişi ile irtibat kurulabilir. Bırakın gazetecileri Türkiye'de hapse girmeyen kimse kalmaz" diye konuştu.

Hayatı boyunca silahtan terörden nefret ettiğini sözlerine ekleyen Aylin Duruoğlu, ifadesinin devamında şunları söyledi:

“15 yıldır basın sektöründe çalışıyorum. Terörü lanetleyen haberler, sayfalar yaptım. Türkiye ortalaması üzerinde gelirim var. Güvenlikli nezih bir sitede kendime ait bir evde oturuyorum. Tatillerini yurt dışında geçiren, hayattan keyif alan biriyim. Hayatımın tümü gözler önünde. Kendimi sanık olarak değil terör mağduru olarak görüyorum. Hayatımda hiç tanımadığım insanlarla terör örgütü üyesi olarak suçlanmak çok ağrıma gidiyor. Yasalara saygılı düzgün bir vatandaş olarak bu terörist (Orhan Yılmazkaya) hakkında emniyet yetkililerince uyarılmayı beklerdim. Benliğim, onurum paramparça edildi. Emniyette polisler ‘Aylin hanım siz serbest kalırsınız, bazen kurunun yanında yaş da yanıyor’ demişlerdi. Ancak 10 aydır tutukluyum.” Duruoğlu, “Ama bu yaş on aydır yanıyor. Artık bu hukuksuzluk sona erdirilsin. Serbest bırakılmak istiyorum” dedi.



Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,046 µs