En Sıcak Konular

Aksu: Hedef, terörü minimize etmek

23 Şubat 2010 19:52 tsi
Aksu: Hedef, terörü minimize etmek Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Kars Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaretinde demokratik açılımdaki amaçlarından birinin de terörü minimize etmek olduğunu söyledi.

Iğdır'da dün düzenlenen "Demokratik Açılım ve Türkiye" konulu panele katıldıktan sonra Kars'a gelen Abdülkadir Aksu, Vali Ahmet Kara ve Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek'le sohbet etti.

Gazetecilerin demokratik açılım konusundaki sorularını da cevaplandıran Aksu, açılımın ne zamana kadar süreceği yönündeki soru üzerine, "Demokratik açılım veya biz buna 'Milli Birlik, Beraberlik, Kardeşlik Projesi' diyoruz. Bu bir süreçtir. Bu süreç devam edecek. Ne zamana kadar devam edecek? Sorunlar bitinceye kadar devam edecek. Yılların getirip biriktirdiği sorunlar var. Biz bu demokratik açılım süreciyle bu sorunların çözümünü arzuluyoruz." dedi.

Ülkedeki demokrasi standardını yükseltmek, temel hak ve özgürlük alanlarını genişletmek ve terörü minimize etmek istediklerini dile getiren Aksu, "Biz artık annelerin feryadı, gözyaşı, figanını istemiyoruz. Babaların feryadını istemiyoruz. Dul kadınlar kocasız, çocuklar babasız kalsın istemiyoruz. Bunların artık bitmesi lazım. Bu sorun ülkenin 30 yılını işgal eden bir sorun. Bunun yanında çeşitli toplum kesimlerinin de sorunları var. Kürt, Alevi ve Roman vatandaşlarımızın sorunları var. Ekonomik sorun var, iş hayatıyla ilgili sorunlar var. Bütün bunların demokratik açılım şemsiyesi altında halledilmesi için bu projeyi başlattık. Tabi bu birikmiş meseleler kısa sürede çözülemez. Onun için biz 3 başlık altında topluyoruz. Bunlar kısa, orta ve uzun vadede yapılacak olanlardır. Kısa vadede yapılacak olanlar umumiyetle idari amirlerle, direktiflerle, yönetmeliklerle yapılacak işler." dedi.

Aksu, bu kısa vadeli adımlara köy isimlerinin, yerleşim birimlerinin isimlerinin değiştirilmesini örnek göstererek, "Köylü, köyünün ismini tekrar değiştirip eski ismini almak istiyorsa ilin valisiyle, ilgi genel meclisiyle, ilçenin kaymakamıyla alınan ortak kararla ve bakanın onayıyla bu iş biter." diye konuştu.

"CEZAEVLERİNDEKİ TÜRKÇE DIŞINDAKİ DİLLERDE KONUŞMA YASAĞINI KALDIRDIK"

Önceden cezaevlerinde Türkçeden başka dil konuşulmadığına da dikkat çeken Aksu, "Tutuklular, mahkûmlar ziyaretlerine gelen yakınlarıyla rahat konuşamıyorlardı. Bu yönetmelikle bu yasağı kaldırdık. Şimdi vatandaş, tutuklu ve hükümlüler rahatlıkla konuşabiliyorlar. Orta vadede olan işler de yasayla olun işlerdir. 4 önemli yasa üzerindeki çalışmalarımız devam ediyor. İnsan Hakları Kurumu'yla ilgili tasarı Meclisimize de sunuldu. Plan Anayasa Komisyonu'nda şu an görüşülmekte. Diğer Ayrımcılıkla Mücadele Yasası var. Bu yasa da çok önemli. Hazırlıklar devam ediyor. Bağımsız Kolluk Denetleme Mekanizması kurulmasıyla ilgili yasa var. Bunun çalışmaları da devam ediyor. Bunun yanında Alevi çalıştayları yaptık. Bu çalıştayın sonunda hazırlanan raporlar Başbakan'a sunulacak. Bunların içinde bazılarının yasayla yapılması gerekecek. Onlarla ilgili yasalar Meclis'e gelecek. Diğer kesimlerle ilgili yapılması gerekenler tasarı olarak Meclis'e sunulacak." diye konuştu.

Aksu, uzun vadedeki bir hedefinde bir Anayasa değişikliği olduğunu belirterek, AK Parti olarak bu konuyla ilgili başından beri ilgilendiklerini vurguladı.

Aksu ayrıca, güvenlik güçlerinin büyük bir azim ve kararlılıkla terörle mücadeleyi devam ettirdiklerini de sözlerine ekledi.

(CİHAN)



Bu haber 488 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,150 µs