En Sıcak Konular

Rusya ve İsrail arasında gerginlik

0 0 0000 00:00 tsi
Rusya ve İsrail arasında gerginlik Rusya'nın Suriye'ye silah satacağı yolundaki haberlerin basına sızmasıyla birlikte, İsrail ile Rusya arasında gerilim yükseldi.

İsrail, Rusya’yı Ortadoğu'yu savaşa sürüklemekle suçladı. Rusya ise İsrail Ordusu'nun Batı Şeria ve Gazze'deki operasyonlarını eleştirdi.

Rusya'nın Suriye'ye silah satacağıyla ilgili İsrail basınında yer alan haberlerin ardından, İsrailli yetkililer Suriye'ye anti tank ve uçaksavar füzeleri satılmasına sert tepki gösterdi. İsrail, Rusya'nın Suriye'ye satmayı planladığı gelişmiş teknoloji füzelerin Lübnan'da Hizbullah'ın eline geçeceğini iddia etti.

Rusya'ya tepki gösteren İsrail eski Dışişleri Bakanı Silvan Shalom, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i, Ortadoğu'da negatif bir rol oynamakla eleştirerek, ‘’Putin ateşle oynuyor ve Ortadoğu'yu yakacak. İsrail bu fikirle yaşayamaz" dedi.

İsrail geçen yılki savaşta Hizbullah'ın kullandığı katyuşa füzeleri Rusya yapımı iddia ederken, Rusya'nın Suriye'ye satacağı yeni anti tank füzelerin katyuşalardan daha da gelişmiş olduğu belirtildi.

İsrail ayrıca, Rusya'nın İran'ın nükleer programına verdiği destekten de rahatsız. İsrail, Rusya’nın bu konuda ABD ile işbirliği yapmasını İran'a yaptırım uygulanmasına destek vermesini istiyor.

RUSYA’DAN OPERASYON ELEŞTİRİ

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mihail Kamynin yaptığı açıklamada, İsrail Ordusu'nun Gazze ve Batı Şeria'daki operasyonlarının bölgeyi çıkmaza sürüklediğini belirtti. Kamynin, "İsrail Ordusu'nun Filistin topraklarındaki geniş çaplı operasyonları, Filistin ve bölgedeki durumu kötüleştirmekte. Ayrıca bölgede İsrail ile Filistin arasında siyasi bir çözüm bulunması için çalışan Filistinliler ile uluslararası güçlerin çalışmalarını zorlaştırmakta" dedi.

İsrail topraklarına yönelik saldırıların da bitmesi gerektiğini belirten Kamynin şöyle konuştu: "İsrail topraklarına yapılan roket saldırıları da dahil şiddetin her türlüsü ve terörizme karşı mücadele edilmesinin gerekliliğine dair herhangi bir kuşku yok. Bu konuda, son zamanlarda görüştüğümüz Hamas lideri Halid Meşal'den de söz aldık."

dunyabulteni


 



Bu haber 281 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,122 µs