En Sıcak Konular

Balıkesir'de madende grizu patladı

23 Şubat 2010 18:46 tsi
Balıkesir'de madende grizu patladı Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy'deki bir maden ocağında grizu patlaması olduğu bildirildi. Maden ocağında çok sayıda kişinin mahsur kaldığı öğrenildi.

Saat: 21:36 MADEN MÜHENDİSİ DE MAHSUR KALANLAR ARASINDA
Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy'de grizu patlamasının yaşandığı madende, mahsur kalanlardan birinin kimliği belirlendi.

Alınan bilgiye göre, madende mahsur kalan işçileri kurtarma çalışması sürerken, maden mühendisi Özgür Seçkin'in de mahsur kalanlar arasında olduğu öğrenildi.

Saat: 21:29 MADEN OCAĞININ SAHİBİ: ŞEHİTLERİMİZ VAR AMA SAYISINI BİLEMİYORUM
Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy'de grizu patlamasının yaşandığı maden ocağının sahibi Erhan Ortaköylü, ''Şehitlerimiz var ama sayısını bilemiyorum'' dedi.

Ortaköylü, maden alanında gazetecilere yaptığı açıklamada, göçük öncesi 49 kişilik vardiyada 46 işçinin işbaşı yaptığını, 3 işçinin ise işe gelmediğini söyledi.

Gaz yanmasının, 500 metre derinliğindeki madenin 250'inci metresi civarında meydana geldiğini belirten Ortaköylü, yanmanın meydana geldiği bölgeden kapıya doğru bölümdeki işçilerin, kendi imkanlarıyla ocaktan çıktığını, ilk müdahalesi maden alanında yapılan yaralıların, ambulansla Dursunbey Devlet Hastanesi'ne gönderildiğini anlattı.

Ortaköylü, şu anda madende 8-10 kişinin mahsur kaldığını tahmin ettiklerini, bu işçilerin kurtarılması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü dile getirerek, şöyle devam etti:

''Akşam saat 18.00'de madende kaza olduğu haberini aldım. Sorumlu arkadaşlara ulaşmaya çalıştım. Telefonlarla ulaşamadığım için derhal ocağa geldim. Burada bir gaz yanması olmuş. Yanmanın olduğu bölümden kapıya yakın yerde bulunan arkadaşlar, sağ olarak madenden çıktılar. Madenin daha dip bölümündeki 8-10 arkadaşımızı kurtarma çalışmalarımız sürüyor. Küçük bir kaza değil. Allah kimsenin başına vermesin ama biz madenciler bununla yaşamak zorundayız. Ocaktaki arkadaşlarımıza ulaşmak için kendi ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Şehitlerimiz var ama sayısını bilemiyorum.''

Bu arada, bölgeye gelen Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük ve diğer yetkililerden bilgi aldı.

Göçük altındaki işçilerin yakınlarının maden alanındaki endişeli bekleyişleri ise sürüyor.

Saat: 20:25 SOMA'DAN DURSUNBEY'E KURTARMA EKİPLERİ GİDİYOR
Manisa'nın Soma ilçesindeki özel madencilik şirketleri, grizu patlaması meydana gelen Balıkesir'in Dursunbey ilçesine kurtarma ekibi gönderiyor.

İmbat Madencilik'in sahibi Gökalp Büyükyıldız, olayı duyar duymaz kimseden davet beklemeden harekete geçtiklerini söyledi. 2006 yılında aynı ocakta kurtarma çalışmalarına katıldıklarını hatırlatan Büyükyıldız, ilk etapta 12 kişilik tam teçhizatlı bir ekibin yola çıktığını, bu ekibin bir saate kadar olay yerinde olacağını söyledi.

30 kişilik bir ekibin daha olay yerine gitmek için hazırlık yaptığını anlatan Gökalp Büyükyıldız, 2006 yılında yerin 250 metre eğimli mesafesinde çalışma yaptıklarını söyledi. "Allah'tan umut kesilmez ama bu tür olaylar çok zor. Göçük altında kalan kişilerin kısa zamanda kurtarılması zor oluyor." diyen Büyükyıldız, 2006 yılındaki kurtarma çalışmalarında çok büyük acılara şahit olduklarını ifade etti. "Aynı ocakta göçük olması bizi çok üzdü." dedi.

(CİHAN)

Saat: 19:48 BAKANI DİNÇER, BÖLGEYE GİDECEK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in, grizu patlamasının meydana geldiği Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy'deki maden ocağına giderek incelemelerde bulunacağı bildirildi.

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan'la telefonla görüşüp olay hakkında bilgi alan Dinçer'in, önümüzdeki saatlerde bölgeye gitmesi bekleniyor.

Bakan Dinçer, ayrıca, Bursa İş Teftiş Kurulu yetkililerine de bölgeye gitmeleri yönünde talimat verdi.

Saat: 19:33 OCAKTAN 23 KİŞİ ÇIKARILDI

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy'deki maden ocağında, grizu patlaması sırasında 49 kişi bulunduğu, bunlardan 23'ünün ocaktan çıkarıldığı öğrenildi.

Saat: 19:33 OCAKTAN 23 KİŞİ ÇIKARILDI
Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy'deki maden ocağında, grizu patlaması sırasında 49 kişi bulunduğu, bunlardan 23'ünün ocaktan çıkarıldığı öğrenildi.

Saat: 19:29 51 KİŞİ GÖÇÜK ALTINDA
Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde özel bir şirkete ait maden işletmesinde saat 18.00 sıralarında grizu patlaması meydana geldi. Yaklaşık 3 yıl kadar önce aynı yerde meydana gelen göçükte 17 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden yetkililer, bu akşam meydana gelen patlama sonrası oluşan göçük nedeniyle 51 kişi toprak altında kaldı. İlk etapta 17 kişi ocaktan çıkartıldı. Toprak altında bulunan 34 kişiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Çok sayıda ambulans olay yerine sevk edildi. Ocaktan çıkartılan 2 yaralıda yüzde 40 oranında yanık olduğu belirtiliyor. Yanığı olan bu yaralılar Dursunbey Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Balıkesir'e sevk edildi. Bu arada Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan'ın olay yerine gittiği öğrenildi.

Saat: 19:16 BBELEDİYE BAŞKANI OK: TÜM EKİBİMİZ HAZIR BEKLİYOR
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Dursunbey ilçesinde meydana gelen patlamayla ilgili olarak, tüm ekiplerin, tüm araç ve gereçlerle beraber hazır halde bekletildiğini bildirdi.

İsmail Ok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il merkezine 80-90 kilometre uzaklıktaki Dursunbey ilçesinde patlama meydana gelen maden ocağının sahibiyle temasa geçtiğini söyledi.

Gerekli bütün birimlere tüm talimatları verdiklerini ifade eden Ok, ''Bölgeden gelecek haberi bekliyoruz. Ekiplerimiz, tüm araç ve gereçlerimizle beraber hazır halde bekliyoruz. Dileğimiz, göçük altındakilerin kayıp olmadan, hepsinin sağ salim kurtarılmasıdır'' dedi.

Saat: 18:36 BALIKESİR'DE GÖÇÜK, TOPRAK ALTINDA KALAN İŞÇİLER VAR
Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük, yaptığı açıklamada, Odaköy'de özel bir işletmeye ait maden ocağında saat 18.00 sıralarında grizu patlaması meydana geldiğini söyledi.

Küçük, şunları kaydetti:

''Şu anda ölü ya da yaralı konusunda bilgi veremiyoruz. Ama çok sayıda kişinin göçük altında bulunduğunu söyleyebiliyoruz. Umarım büyük bir facia yaşamayız.''

ZAMAN



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,017 µs