En Sıcak Konular

Bakan Ergün: Bankalardan şikayetçi olma dönemi bitti

23 Şubat 2010 13:58 tsi
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, bankalardan şikâyetçi olma döneminin bittiğini söyledi.

Bugün, şikâyetleri devam ettirme zamanı olmadığını belirten Bakan Ergün, bankacılık sektörü ile finans ve reel sektör arasında yeniden kredi akışını hızlandırmanın önemine dikkat çekti. 
 
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kahramanmaraş ziyareti kapsamında Kahramanmaraş Valisi Niyazi Tanırılır'ı ziyaret etti. Vali Niyazi Tanılır'dan bilgi alan Bakan Ergün, Valilik çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı.

900 bin kişiye istihdam sağlayacak proje ile ilgili soruya, çalışmanın, henüz bir hükümet çalışması olarak takdim edilmiş bir konu olmadığını ifade eden Ergün, ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın istihdamı artırıcı nitelikte uzun zamandan beri, çalışmalar yaptığına değindi.

Türkiye'de bu çalışmalar nedeniyle ekonomik krize rağmen işsizlikte büyük bir patlamanın söz konusu olmadığını ifade eden Ergün, bazı ülkelerde işsizlik oranlarının yüzde 100-200-300 gibi oranlara çıktığına da vurgu yaptı. 900 bin kişiye istihdam sağlayacak projenin henüz hükümet çalışması olmadığını kaydeden Ergün, bunun ham olarak ortaya konmuş bir konu olduğunu, hükümetin istihdam artırıcı çalışmalarının zaman zaman kamuoyu ile paylaşılacağını açıkladı.

Bankaların küçük-orta ölçekli firmalara yeterli kredi vermemesi nedeniyle şikâyetlerin olduğuna dair açıklamaların hatırlatıldığı Bakan Ergün, şikayetçi olma döneminin bittiğini söyledi.

Yeni bir döneme girildiğini belirten Bakan Ergün, Türkiye'nin ekonomik krizin etkilerini üzerinden hızlı bir şekilde atmaya başladığını dile getirdi.

"BANKALARDAN ŞİKAYETÇİ OLMA DÖNEMİ BİTTİ"

Ergün, "Önemli olan yeni dönemdir. Finans sektörü ile reel sektör arasında daha sağlam bir zeminde işbirliği sağlamaktır. Yoksa bazı sorunlar oldu. Hepimiz bu sorunlardan şikayet ettik. Keşke 2009 yılı boyunca bankalar çok aşırı temkinli davranmasa biraz daha reel sektöre katkı sağlayacak çalışmalar içerisinde olsaydı. Bunlardan her zaman özel sektör de reel sektörde ekonomi aktörleri de şikâyet etti. Bugün artık bu şikâyetleri devam ettirme zamanı değildir. Bankacılık sektörü ile finans sektörü ile reel sektör arasında yeniden kredi akışını hızlandırmak önemlidir. Çalışmalar da bu yöndedir. Bankalarda da hem yatırım kredilerinde, tüketim kredilerinde, işletme kredilerinde artışlar başlamıştır. Bankalar da bu yeni trendi, krizden hızlı çıkış trendini, işletmelerin finansmanı olan ihtiyacı doğru bir şekilde tespit etmeye başladılar. Faiz oranlarının da düşmesiyle işletmeler daha kolay bir şekilde krediye ulaşabileceklerdir. Eminim bundan sonraki süreç artık bu şikâyetleri görmeyeceğimiz ya da bu şikâyetlerin en aza ineceği süreç olacaktır." açıklamasında bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İspanya'da karşılaştığı protesto ile ilgili de değerlendirmede bulunan Ergün, "Zaman zaman dünyanın her yerinde bu tür protestocular oluyor. Suriyeli olduğu söyleniyor protestocunun. Suriyeli olan biri neden böyle bir protesto yapar anlamak mümkün değil. Türkiye ile Suriye ilişkilerinde müspet gelişmeler var. Ama provakatif hareketler dünyanın her yerinde olabilir. Güvenlik güçleri de orada gereken şeyleri yapıyorlar. Siyasetin içinde olan uluslar arası camiada büyük bir prestij kazanan bir dönemde Türkiye'ye dönük zaman zaman hoşumuza gitmeyen tatsız bazı girişimler de olmaktadır. Umarız bundan sonra bu tür şeyler olmaz her ülkede bununla ilgili önlemler daha net bir şekilde alınır." şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,143 µs