En Sıcak Konular

Cihaner'i bakın ne için aramış?

23 Şubat 2010 12:19 tsi
Cihaner'i bakın ne için aramış? HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, Ergenekon'dan tutuklanan Erzincan Savcısı İlhan Cihaner'in makamında arama yapan savcıyı arayarak sicil numarasını istemesi hakkında bakın ne dedi...

Özbek, Cihaner'den zorluk çıkartmamasını istemiş 

HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, Ergenekon'dan tutuklanan Erzincan Savcısı İlhan Cihaner'in makamında arama yapan savcıyı arayarak sicil numarasını istemesi hakkında, ''Aramanın niteliğini öğrenmek için aradım'' açıklamasını yaptı.

Özbek, konunun basına yansımasını ise telefon dinlemelerine bağladı.

Özbek, evinde ve makamında savcılık araması yapılan Cihaner'in kendisine telefonda ''zorluk çıkartacağım'' dediği ancak kendisinin ''sakın ha'' diyerek ikna ettiğini söyledi.

Arama yapan savcıdan sicil numarası istemediğini belirten Özbek, hakim ve savcıların sicil numarasının zaten bilgisayarında kayıtlı olduğunu ifade ederek, arama yapan savcıyı telefonla aradığını doğruladı.

HSYK adına bilgi almak için savcıyı aradığını bildiren Özbek, ''Görüştüm derken İlhan Bey'in makamında bir arama yapıldığı söylenince Kurul olarak bilgi almak maksadıyla santral sekreterlerimiz vasıtasıyla görüştük.'' diye konuştu.

Cihaner ile görüşmesini anlatan Özbek, sekreteryanın önce kendisine ulaşılmadığını arkasından evini bağladıklarını dile getirdi.

Cihaner'in eşiyle görüştüğünü ifade eden Özbek, Cihaner ile görüşmesinin ayrıntısını şöyle anlattı: "Evde arama yapıldığını ifade ettiler. 'Savcı Bey'i veriyorum' dedi. Bir savcı arkadaşımızın sesini duydum. Adını söyledi, anlayamadım. Çok hafif geliyordu. 'Adınızı anlayamadım affedersiniz Savcı Bey' dedim. Tekrarladı. Böyle bir görüşmemiz oldu. 'Arama yapıyoruz efendim' dedi. Ben de 'Kolay gelsin' dedim. Eşine 'Geçmiş olsun' dedim. Daha sonra İlhan Bey kendisi aradı. Makamından aradığını söyledi. Arama yapıldığını, gözaltı uygulayacaklarını ifade etti. Kendisinin direneceğini söyledi. 'Böyle şey olmaz, sakın ha' dedim."

Bu konuşmaların dışında herhangi bir şeyin söz konusu olmadığını aktaran Özbek, Kurul adına Türkiye Cumhuriyeti'nin bir başsavcısının makamında ve evinde yapılan aramanın niteliğini öğrenmek amacıyla telefon görüşmesi yaptığını tekrarladı.

"Belli ki telefonumuz da dinlenmiştir. Aynen konuştuklarımızı yayınlarlarsa kamuoyu daha da güzel bilgi sahibi olur. Belki bir şeyin karşılığı olarak bunu gündeme getirdiler. Bunlar çok yanlış şeyler.'' diyen Özbek, Yargıtay Başkanı Gerçeker ile Danıştay Başkanı Birden'in Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yapacakları görüşmeye davetli olup olmadığına yönelik soruya, ''Hayır. Böyle bir şeyi haber almadım'' cevabını verdi.


cihan

 

 



Bu haber 862 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,498 µs