En Sıcak Konular

Bahçeli: MHP tek başına iktidar

23 Şubat 2010 11:39 tsi
MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Seçimden kaçılan her gün, MHP'nin tek başına iktidara gelmesini pekiştirmekten başka bir şey değildir" dedi.

Bahçeli'nin konuşmasından başlıklar

- AKP zihniyetinin serseri bir mayın gibi devlet ve toplum hayatımızda yaptığı tahribat her geçen gün şiddetini artırmaktadır. Bölücü politikaları ülkemizi bir kanser gibi sarmıştır. AKP iktidarının tahribatından hasar görmeyen hiç bir kurum kalmamıştır. Büyük umutlarla verilen oylar, çocukları bir lokma ekmeğe muhtaç anaların feryatları, işinden atılmışların tepkisi, şehit ailesinin haklı öfkesi, gazimizin tekrarlanan acısı, teröristlerin sevinç çığlıkları ve ardı ardına mevzi kazanan yabancı başkentlerin talimat listeleri olarak geri dönmektedir. Bu sonuç, teslimiyeti tercih edenlerin ilk seçime kadar katlanması gereken bir olaydır. Türkiye'nin bu yükü taşımaya artık tahammülü kalmamıştır. Bıçak artık kemiğe dayanmıştır.

- Bu hastalıktan kurtulmak için tek çare seçime gitmektir. Başbakan Erdoğan ne kadar inkar ederse etsin Türkiye seçim ortamına girmiştir. AK Parti'nin kaçamayacağı seçim sandığı milletimizin önüne sonunda konacaktır. Aziz milletimiz, başına çuval geçirilen askerlerimizin, bozulmak istenen kardeşliğimizin, peşkeş çekilen devlet imkanlarının, yoksulluğun, yolsuzluğun ve işsizliğin, fitnelerin ve fesatların hesabını bir bir soracaktır.

- Bunun takibini de MHP büyük bir inançla yapacaktır. Milli iradenin şamarı, ar damarı çatlamışların yüzünde mutlaka patlayacaktır. Seçim gününün giderek yaklaşması AKP zihniyetinin her geçen gün yönetemez hale gelmesi, yaşanan gerilimler, şahit olan hukuki gelişmelerle devlet ve toplumun dengelerini temelinden sarsmıştır.

- Ağır sorunlarla boğuşan Türkiye'de yaşanan vahim gelişmeler devlet, toplum ve fertlerde derin endişe ve kuşkuların doğmasına yol açmıştır. Seçimden kaçılan her gün, MHP'nin tek başına iktidara gelmesini pekiştirmekten başka bir şey değildir. Ordu, yargı, üniversite gibi temel kurumlar birbirine düşürülmüştür. Toplum başta etnik farklılıkların kaşınması olmak üzere tehlikeli bir ayrışmanın içerisine sürüklenmiştir. Müesseseler arasındaki uyumsuzluk meydan okumaya kadar dönüşmüştür.

- Türkiye tıpkı bir savaştan çıkmış yorgun, bezgin çıkış arayan yenilmiş bir devletin arayışları ve bunalımlarını yaşamaktadır. Bu sorunlar intikamcı bir hükümetin varlığından kaynaklanmaktadır. Her seçim yaklaştıkça sahte bir mağduriyet üzerine inşa edilen gerilim stratejisi üretmek, sözde darbe karşıtlığına oynamak, baskı ve dayatmalarla kitleler üzerinde korku yaşatmaya çalışmak, inanç istismarıyla mütedeyyin kitleye ipotek koymaktadır. Cumhurbaşkanı ve Başbakan dışında birbiriyle uyumlu iş yapan hiçbir makam ve organın kalmamış olması dikkat çekici ve kuşku uyandırıcıdır. Bu gidişatın devamı mümkün değildir. Kim ne derse desin yaşanan devlet krizidir ve rejim krizini davet etmektedir. Yaşanan gerilim ve çatışmanın yanı sıra çözümün adresi de adalet kurumudur. Yaşanan sorunların hiçbirinin Milli Güvenlik Kurulu'nda tehlike olarak görülmediği anlaşılmaktadır. 

 



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,686 µs