En Sıcak Konular

Tuğluk çark etti: Üzgünüm

0 0 0000 00:00 tsi
Tuğluk çark etti: Üzgünüm "Öcalan'a birşey olursa ağır sonuçları olur" diyen DTP'li Tuğluk çark etti. Hükümetten de tepki alınca apar topar açıklama yapan Tuğluk "sözlerim tehdit gibi algılandığı için üzüldüm" dedi.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, terör örgütü elebaşının sağlık durumu konusundaki iddialarla ilgili sözlerinin ''tehdit gibi algılanmasını kendisini derinden üzdüğünü'' belirtti.

Tuğluk, yaptığı yazılı açıklamada, dünkü sözleriyle ''Ortaya atılan iddialara dikkat çekmek ve bunun araştırılıp sonuçlarının kamuoyuna açıklanmasını dile getirdiği'' görüşüne yer verdi. ''Abdullah Öcalan'ın ismi etrafında kamuoyunun farklı duyarlılıklara sahip olduğunu biliyoruz'' diyen Tuğluk, şunları kaydetti:

''DTP olarak, resmi yetkililerin ve kamuoyunun duyarlılık göstermesini istedik. Her siyasetçi ve Kürt sorunuyla ilgili olan herkesin söz konusu durumla ilgili öngörüde bulunması zor değildir. Yaptığım açıklama da hem bir öngörü hem de buna dayalı olarak bir dikkat çekme isteğiydi. Sözlerimin bir tehditmiş gibi algılanması ve kamuoyuna böyle sunulması beni derinden üzmüştür.'' Tuğluk, sorunların çözümü hususunda siyaset yaptıklarını ifade ederek, ''Kürt sorunu ve bunun barışçıl çözümü partimizin öncelikleri arasındadır. Abdullah Öcalan'ın da bu sorunun bir parçası olduğuna inanıyorum'' dedi.

Tuğluk, terör örgütü elebaşının sağlık durumuyla ilgili olarak İtalya'nın başkenti Roma'da avukatlarınca ortaya atılan iddiaları, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında yinelemişti.

İddialar üzerine Adalet Bakanlığınca yapılan açıklamanın ''kaygıları gidermekten uzak'' olduğunu öne süren Tuğluk, ''Bu iddiaların derhal ve hiçbir tereddüte yer bırakmayacak şekilde araştırma yapılmasını ve sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılmasını talep etmekteyiz'' demişti.

Öte yandan, İnsan Hakları Derneği, Mazlum-Der ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı'ndan bugün yapılan ortak açıklamada da aynı talep yinelendi.

Milliyet



Bu haber 339 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,008 µs