En Sıcak Konular

"Emre'ye destek görülmemiş düzeyde"

0 0 0000 00:00 tsi
İngiltere'de Newcastle United kulübü, ırkçılık suçlamalarıyla karşı karşıya olan oyuncusu Emre Belözoğlu'nu bir kez daha savundu. Klübün açıklamasına İngiltere gazetelerinin spor sayfalarında geniş yer verildi. İşte o görülmemiş destek...

Times, Newcastle United yetkililerinin, medyanın yönlendirmesiyle Emre için adeta bir cadı avının başlatıldığını söylediklerini aktarıyor. Gazete kulübün Emre'yi savunmak için mücadele ettiğini belirtiyor.

Daily Telegraph'a göre Newcastle United Emre'ye görülmemiş düzeyde destek veriyor.

Guardian ise haberinde, İngiltere Futbol Federasyonu'nun, Emre'ye önyargılı davranıldığı yönündeki suçlamaları reddettiğini aktarıyor.

Gazetenin haberine bakılırsa federasyon, Disiplin Komitesi'nin Emre'nin de ifade vereceği toplantısının tarihini belirledi:

"Futbol Federasyonu Disiplin Komitesi 19 Mart Pazartesi günü toplanacak. Komitenin Emre'nin, takımı Newcastle United'ın Aralık ayında Goodison Park Stadyumu'nda Everton'la oynadığı maçta rakip takımın siyah futbolcularından Joseph Yobo'ya ırkçı sözlerle hakaret edip etmediğini konusunda karar alması gerekiyor.

"Newcastle United kulübü ise olayın 'adil olmayan ve yanlış bir şekilde' aktarılması yüzünden disiplin sürecinde haksız hüküm verilmesinden endişeli."

Öte yandan, Times'ın dün Watford takımının Sierre Leone'li oyuncusu El Bangura'nın, Emre'ye yönelik suçlamalarla ilgili olarak kanıt sunduğu yönündeki haberi üzerine Guardian gazetesi bunun doğru olmadığını yazdı:

"El Bangura İngiltere Futbol Federasyonu'na gönderdiği yazılı açıklamasında, Emre'nin kendisine karşı ırkçı bir dille hitap ettiğini söyledi. Federasyon iddiayı soruşturuyor. Ancak Emre'nin bu iddiayla ilgili olarak resmen suçlanması için ortada kanıt yok gibi görünüyor."

Times, Newcastle United'ın ve Türkiye milli futbol takımının oyuncularından Emre Belözoğlu'na yönelik ırkçılık suçlamalarıyla ilgili olarak ikinci bir dosyanın da, İngiltere Futbol Federasyonu'na iletildiğini yazmıştı.

Gazete, "Watford takımının Sierre Leone'li oyuncusu El Bangura, suçlamalarla ilgili olarak kanıt sundu. Bu, Emre'nin İngiltere'deki kariyerini etkileyebilir." yorumunda bulunmuştu.

Emre Belözoğlu ilk olarak takımı Newcastle'ın Aralık ayında Everton'la oynadığı maç sonrası resmen ırkçılıkla suçlanmıştı.

Everton'ın iki oyuncusu, Emre'nin, takımlarından Joseph Yobo'ya "pis zenci" dediğini söylemişlerdi.

BBC



Bu haber 319 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,651 µs