prestijli barış ödülü | " /> prestijli barış ödülü | "/>

En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan'a prestijli barış ödülü

23 Şubat 2010 08:06 tsi
Başbakan Erdoğan'a prestijli barış ödülü İspanya'daki Sevilla NODO Vafkı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, ''medeniyetler İttifakı projesinin harekete geçirilmesinde üstlendiği önemli rolü'' nedeniyle ödül verdi. Erdoğan törende bir de konuşma yaptı.

Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Sevilla Belediye binasında düzenlenen törene katıldı. Belediyeye gelişinde şeref defterini imzalayan Erdoğan, belediye başkanı eşliğinde binadaki tabloları görme fırsatı yakaladı. Törende Sevilla Belediye Başkanı Alfredo Sanchez Menteseirin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ödülünü sundu.

Törende bir konuşma yapan Monteseirin, Erdoğan'ın medeniyetler arası karşılıklı anlayış, diyaloğun geliştirilmesi ve uluslar arası bölgesel çatışmaların çözümüne yönelik çok önemli adımlar attığını belirtti. Montesereirin, ödülü Başbakan Erdoğan'a verdiklerinden dolayı büyük onur duyduklarını kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, daha yaşanabilir bir dünyanın herkesin ortak eseri olacağını söyledi. Erdoğan, ''Bölgesinde önemli bir ağırlığa sahip olan Türkiye, barış ve refahın yaygınlaşmasıyla oluşacak iyimser ve umut vaat edici atmosferin dünyayı şefkatle sarmalayacağına inanıyor ve bu yönde mücadelesini sürdürüyor'' dedi.

Başbakan Erdoğan, projenin geçen süre zarfında kurumsal bir yapıya kavuştuğunu ve bir Birleşmiş Milletler girişimi niteliği kazandığını hatırlattı.

Bu proje kapsamında, 'komşularla sıfır problem' ilkesinden yola çıktıklarını aktaran Erdoğan, şunları söyledi: "Yaklaşık 10 yıl önce savaşın eşiğine gelmiş Türkiye ile Suriye şu anda aralarındaki mayınları temizliyor. Suriye ile vizeleri kaldırdık ve dış politikadan ekonomiye, ticaretten sosyal yaşama kadar her alanda yoğun bir işbirliği başlattık. Irak'ın toprak bütünlüğünü çok önemsiyor, ülkede bir an önce istikrar ve huzur sağlanması için çaba sarf ediyoruz. İran'ın uluslararası toplumla olan sorunlarını çözmesi için yine girişimlerimiz devam ediyor. Yunanistan'ın Başbakanı Papandreu'yu, göreve gelmesinin ardından gönderdiğim bir mektupla, Akdeniz'i iki ülke arasında bir barış ve refah bölgesi haline getirmek amacıyla birlikte çalışmaya davet ettim. Sayın Papandreu da geçtiğimiz günlerde gönderdiği cevabi mektupla bu vizyonumuzu paylaştığını belirtti."

Erdoğan, dünyanın gidişatı konusunda asla karamsarlık içinde olmadığını anlatarak, "İspanya ile birlikte gür bir şekilde ifade ettiğimiz barış, uzlaşı ve diyalog çağrılarımız inanıyorum ki yankı bulacaktır. Daha yaşanabilir bir dünya inanıyorum ki her birimizin ortak eseri olacaktır" şeklinde konuştu.


aa



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,933 µs