1. Balyoz Dalgası | " /> 1. Balyoz Dalgası | "/>

En Sıcak Konular

Bölgelere göre 1. Balyoz Dalgası

22 Şubat 2010 12:08 tsi
Bölgelere göre 1. Balyoz Dalgası Sabah saatlerinde başlayan gözaltı fırtınası emekli paşalara da uzandı. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Fırtına ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek de gözaltına alındı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla bu sabah Ankara'da polis harekete geçti. İstanbul Terörle Mücadele ekiplerinin de Ankara'ya geldiği ve operasyona katıldığı belirtiliyor. 20 ayrı noktada polisin arama yaptığı bilgisi ulaştı.

Emekli orgerallerin gözaltına alındığı haberi son dakika gelişmesi olarak önce TRT ekranlarına düştü.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İspanya'nın başkenti Madrid'te, gazetecilerin konuya ilişkin ısrarlı soruları üzerine, "Takip ediyorum, bilgi veriyorlar" dedi.

Gelişmeler üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Mısır'a yapacağı ziyaret ertelendi. Orgeneral Başbuğ'un yarın başlaması öngörülen ziyareti, daha sonra belirlenecek bir tarihte gerçekleştirilecek.

Gözaltına alınanlar arasında emekli Korgeneraller Ayhan Poyraz ile Engin Alan'ın da olduğu belirtiliyor.

Özden Örnek kimdir?

- Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı
- 1943'te İzmit'te doğdu
- 30 Ağustos 2003'te Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na atandı. 2005 yılında emekli oldu.
- "Ayışığı", "Sarıkız", "Yakamoz" ve "Eldiven" darbe planlarının yer aldığı günlüklerin kendisine ait olduğu iddia ediliyor.

ANKARA:
İstanbul'da yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara Terörle Mücadele ekiplerince İbrahim Fırtına'nın da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Sabah erken saatlerde Adli Tıp'ta sağlık kontrolünden geçirilen Fırtına'nın da aralarında bulunduğu 7 kişi İstanbul'a getirildi, Sabiha Gökçen Havalimanından polis araçlarıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne doğru yola çıkarıldı.

İbrahim Fırtına, Ergenekon soruşturması kapsamında sorgulanmış, darbe planı iddialarını basından öğrendiğini söylemişti. Fırtına ifadesinde, "Darbe suçlamalarıyla ilgili soruları üzüntüyle karşılıyor ve reddediyorum" demişti. Fırtına'nın ifadesinden ayrıntılar için tıklayın

İSTANBUL:
Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun, emekli Albay Kubilay Aktaş ile emekli Albay Emin Küçükkılıç, emekli Tümamiral Özer Karabulut ve Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Oramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü'nün de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Özden Örnek, terörle mücadele şubesine götürüldü.

İbrahim Fırtına kimdir?

- Eski Hava Kuvvetleri Momutanı
- 1941'de Ordu'da doğdu.
- 30 Ağustos 2001'de Harp Akademileri Komutanlığı'na getirildi. 30 Ağustos 2005'te emekliye ayrıldı.
- Darbe planlarına katıldığı iddia ediliyor.

Örnek, Saygun ve Öğütçü Fatih Adliyesindeki Adli Tabiplik'te sağlık kontrolünden geçirildi. Yine sağlık kontrolünden geçirilerek emniyete getirilenler arasında Ali İhsan Çuhadaroğlu, Suat Aydın, Bülent Tuncay, Özer Karabulut ve Emin Küçükkılıç'ın da bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınan emekli Albay Kubilay Aktaş'ın da sağlık kontrolünden geçirilerek, emniyete getirilmesi bekleniyor.

Çetin Doğan'ın evi arandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Balyoz Eylem Planı'nda imzası olduğu belirtilen eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ile eski Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Araştırmalar ve Etüt Merkezi (SAREM) Başkanı emekli Tuğgeneral Süha Tanyeli'nin İstanbul'daki evlerinde polis arama yaptı.

Çetin Doğan, evindeki arama haberi ajanslardan flaş haber olarak geçtiğinde CNN TÜRK'e konuşmuş ve ''Evimizde arama yok. İddialar hayal mahsulü" demişti. Ancak 1-2 saat içinde Doğan'ın evinde de arama başladı.

Çetin'in Muğla Bodrum'daki villasında da arama yapıldı.

Harp Akademileri'nde hareketlilik

Harp Akademileri 2. Nizameyesi'nde de olağanüstü bir hareketlilik yaşanıyor. Saat 11.00 sıralarında içinde sivil giyimli polislerin bulunduğu 1 cip, 1 otomobil ve 1 panelvan araç nizamiye kapısına geldi. Araçlar bir süre içeri alınmadı. Ardından araçlardan inen sivil giyimli polislerin askerlerle konuştukları görüldü. Asker ve polisler arasındaki görüşme yaklaşık 10 dakika sürdü.

Ardından araçtan inen sivil giyimle polisler yürüyerek nizamiyeyi geçi ve içeri girdi. Polislerin indiği araçlar manevra yaparak geriye döndü. Bu arada bir askeri yetkili hareketliği görüntüleyen Doğan Haber Ajansı kamerasının görüntü kaydetmemesini istedi, içerdeki hareketlilikle ilgili bilgisi olmadığını söyledi.

İZMİR:
İzmir'de emekli Deniz Kurmay Albay Ümit Özcan ve eski Güney Deniz Saha Komutanı Emekli Koramiral Lütfi Sancar gözaltına alındı. İzmir'de ayrıca, ismi açıklanmayan emekli bir tuğgeneral de gözaltına alınmıştı. Bu tuğamiral ile emekli albay Özcan, İstanbul'a götürüldü.

BURSA:
Soruşturma kapsamında Bursa'da da emekli albay olduğu belirtilen Ahmet Metin Dikici Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince evinde gözaltına alındı.

MUĞLA:
1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın Bodrum'daki villasında arama yapılıyor. Arama çalışmasına Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Turgay ve çok sayıda polis memurunun katıldığı görüldü. Arama çalışması sırasında villanın perdelerinin kapatıldığı gözlendi. Polis ekipleri, villanın çevresinde güvenlik tedbiri alarak, villaya giriş ve çıkışlara izin vermiyor.

CNN Türk



Bu haber 1,077 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,511 µs