En Sıcak Konular

Alman hava yolu trafiği altüst oldu

22 Şubat 2010 11:03 tsi
Alman hava yolu şirketi Lufthansa'nın 4 bin pilotu ücret artışı ve iş güvenliği talebiyle 4 günlük grevine başladı. Lufthansa pilotlarının şimdiye kadar gerçekleştirdikleri en büyük grevden dolayı binlerce uçuş iptal edildi. Grev hava trafiği altüst etme

Almanya'nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa ile pilot sendikası Vereinigung Cockpit (VC) arasındaki görüşmelerden olumlu sonuç alınamaması nedeniyle 4 günlük iş bırakma eylemi başladı. Gece yarısından sonra başlayan eylem sonrası yaklaşık 800 uçuşun iptal edileceği bekleniyor.

Grev nedeniyle günde 150 bin yolcu taşıyan Lufthansa uçuşlarının üçte ikisinin iptal edilmesi bekleniyor. Ülke dışındaki pilotlar ise Almanya'ya yapılacak olan uçuşları tamamladıktan sonra greve katılacak. Grev yüzünden toplam en az 3 bin 200 uçuşun iptal edilmesi gündemde.

Grev dolayısıyla Lufthansa uçuşlarının yanı sıra şirketin yan kuruluşu Germanwings'in de uçuşlarının üçte ikisi iptal edilmeyle karşı karşıya. Şirketin Avrupa'daki yan kuruluşlarından Cityline ve Eurowings'in uçuşlarında ise herhangi bir aksama olmayacağı duyuruldu.

Öte yandan grev nedeniyle iptal olan uçuşlarda bilet alan yolcular, uçuşlarını 31 Mayıs'a kadar ücretsiz iptal edebilecek ve ya erteleyebilecekler. Lufthansa'dan yapılan açıklamada, şirketin havaalanlarında mahsur kalan yolcuların her türlü ihtiyacını karşılayacağı da taahhüt edildi. Şirketin grevlerin 4 gün sürmesi halinde 100 milyon euroyu aşkın zarar etmesi bekleniyor.

Şirket, iptal edilen ve takviye edilen uçuşların listesinin www.lufthansa.com adlı siteden kontrol edilebileceğini duyururken, yolcular Lufthansa uçuşları için 0800-850 60 70, Germanwings uçuşları için ise 0800- 66 44 935 hatlarından uçuşlar hakkında bilgi alabilecekler.
 
 
zaman



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,412 µs