araması! | " /> araması! | "/>

En Sıcak Konular

Balyoz araması!

22 Şubat 2010 10:30 tsi
Balyoz araması! Balyoz Darbe Planı iddiasıyla ilgili, İstanbul'da eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ile emekli Tuğgeneral Süha Tanyeli'nin evlerinde, polis ekipleri tarafından arama yapıldığı iddiaları ortalığı karıştırdı. Ankara'da da 14 ayrı noktada

Balyoz Darbe planının hazırlayıcısı olmakla suçlanan Eski 1. Ordu Komutanı E. Org. Çetin Doğan’ın evinde arama başladı haberleri gündemi sarstı.

Anadolu Ajansı’nın haberi duyurmasının ardından Saygı Öztürk’ün ulaştığı Doğan’ın eşi Nilgün Doğan ise aramayı yalanladı. Doğan, lojmanda olduğunu ve arama için gelen giden olmadığını belirtti. Mersin’deki yazlıklarında arama yapıldığı iddialarına ise bu kentte gayri menkulleri olmadığı yanıtını verdi.

ANKARA'DA 14 NOKTADA ARAMA

Balyoz Darbe planlarıyla ilgili Ankara'da da sabah saatlerinde arama başladı. Başkent'in 14 farklı yerinde yapılan aramalarla ilgili ise henüz ayrıntılar belli olmadı. Polis kaynaklarından alınan bilgiye göre emekli ve muvazzaf subayların evlerine baskın yapıldı.

BALYOZ DARBE PLANI

Taraf Gazetesi darbeye ortam hazırlamak amacıyla yeni bir eylem planı iddiasını ortaya atmıştı. "Balyoz Güvenlik Harekat Planı" adı altında "Çarşaf", "Sakal", "Oraj" ve "Suga" adı verilen planlara göre, Beyazıt ve Fatih camilerinde cuma günü bombalı saldırılar düzenlenecek, Ege'de Türk jeti düşürülecek, Ak Parti aciz gösterilmeye çalışılacaktı.

Kaos ortamı sonunda 11 sayfalık 'Balyoz planı' hayata geçirilecekti. Gazetenin haberine göre, dönemin 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan yönetimindeki askerler, darbeye direnebilecek 200 bin kişiyi stadyumlara doldurmayı planlıyordu. Hatta, darbe kabinesi bile hazırlanmıştı. Planda imzası bulunduğu iddia edilen Orgeneral Doğan, "TSK'da her kademede mevcut planları gözden geçirmek üzere harp oyunu, plan tatbikatı ve seminerler yapılması doğal bir uygulamadır" demişti.

Genelkurmay Başkanlığı, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, "1'inci Ordu Komutanlığı tarafından 5-7 Mart 2003 tarihleri arasında icra edilen Plan Seminerine ilişkin çeşitli iddialar ve değerlendirmeler medyada yer almaktadır. İddiaları, aklı ve vicdanı olan hiçbir kimsenin kabul etmesi mümkün değildir" ifadesini kullanmıştı.

Hürriyet



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,643 µs