En Sıcak Konular

Hava sıcaklıkları azalacak

22 Şubat 2010 09:39 tsi
Türkiye'nin iç ve doğu bölgelerinde aralıklı yağış beklenirken, hava sıcaklığı bu bölgelerde 5-7 derece azalacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, İç ve doğu bölgeler ile gece saatlerinde Muğla ve Antalya çevrelerinde aralıklarla yağış geçişleri bekleniyor. Yağışların; Doğu Karadeniz ile Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Şırnak ve Hakkari'de kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı kuzey, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli kuzeyli rüzgarla birlikte hissedilir derecede (5 ila 7 derece) azalacak, diğer bölgelerde önemli bir değişilik olmayacak.

Rüzgar ise genel olarak kuzey ve kuzeybatı, Trakya ile zamanla iç ve batı kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, kuzey, iç ve doğu bölgelerde orta kuvvette ve yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; Doğu Karadeniz ile Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Şırnak ve Hakkari'de kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (sel, su baskını, taşkın, ulaşımda aksamalar v.b.) karşı tedbirli olunması gerekiyor.

- KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Rüzgarın; kuzey, iç ve doğu bölgelerde kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vs.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

-MUHTEMEL ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI-

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

-BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan değerlendirmelere göre bölgelerde bugün hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Bilecik çevreleri yağmurlu geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Afyon çevreleri hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı, geceden itibaren Muğla çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, ilk saatlerde Kahramanmaraş ve Hatay, geceden itibaren Antalya çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile sabah saatlerinde hafif olmak üzere batısı aralıklı yağmur, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu geçecek. Rüzgar kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden zaman zaman kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Bolu ve Kastamonu'da karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgar; bölge genelinde kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden zaman zaman kuvvetli (30-40 km/saat) olarak esecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; Doğu Karadeniz'de kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Şırnak ve Hakkari'de kuvvetli olmak üzere, Malatya, Elazığ ve Iğdır çevrelerinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden zaman zaman kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek. Kuzey ve doğusunda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir. Gece saatlerinde kuzeyinde buzlanma ve don hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, doğusu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve batı yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.
 
ajanslar

 



Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,355 µs