tarihi mesaj | " /> tarihi mesaj | "/>

En Sıcak Konular

Esad'dan Türkiye'ye tarihi mesaj

22 Şubat 2010 08:22 tsi
Esad'dan Türkiye'ye tarihi mesaj 

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Türk işadamlarını yatırıma çağırdı: Suriye’de iş yaparken her türlü problemi doğrudan bana iletin.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Suriye gezisi kapsamında Devlet Başkanı Beşşar Esad tarafından kabul edildi. Görüşme sonrası açıklamalar yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Esad’ın “Türk işadamlarının Suriye’ye yatırım yapmalarını istediğini” söyledi. Hisarcıklıoğlu, Esad’ın, ‘’Ne tür zorluk varsa, bana iletin, sorunu aşarız. Bürokrasiye takılmayın’’ dediğini aktardı.

MEVZUATI İSTEDİLER

Geçtiğimiz hafta 35 Suriyeli işadamının Türkiye’yi ziyaretinden dolayı Esad’ın memnuniyet duyduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, “Ziraat Bankası’nın Suriye ile ortak banka kurulmasına ilişkin görüşmeleri devam ediyor ancak birtakım engeller var. Sayın Esad, Türkiye’deki mevzuatın kendilerine gönderilmesini ve bu konudaki sorunların aşılabileceğini söyledi” dedi. Hisarcıklıoğlu, Esad ile görüşmesi sırasında Türk işadamlarının sorunlarını dile getirmesinin yanı sıra, otoyol gibi çeşitli ihalelerde Türk işadamlarına ve müteahhitlere öncelik verilmesini istediğini bildirdi. Suriye tarafının da enerji, telekomünikasyon, havaalanlarının özelleştirilmesi gibi konularda Türk yatırımcıları beklendiğini belirten Hisarcıklıoğlu, “Suriye’yi sadece 21 milyon nüfuslu bir ülke olarak değil, Arap dünyasına açılan kapı olarak düşünmek gerekiyor” dedi. TOBB’un Suriye Yatırım Ajansı’na yönelik eğitim faaliyetleri yaptığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, Suriye’nin isteği ile TOBB’un düşünce kuruluşu TEPAV’ın, Suriye’nin yatırım ortamı analizini yapacağını kaydetti.

ANALİZ YAPACAĞIZ

Hisarcıklıoğlu, “Dünya Bankası’nın da teknik destek vereceği çalışma ile Suriye’de yatırım önündeki engeller tespit edilecek” dedi. Analiz çalışmasının ardından İslam Kalkınma Ajansı, Dünya Bankası ve Suriye Yatırım Ajansı işbirliğinde, Suriye’de ortak bir konferans düzenleyeceklerini belirten Hisarcıklıoğlu, Türkiye-Suriye gümrük kapılarının ortak idaresine ilişkin sürecin devam ettiğini söyledi.

bugün



Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,813 µs