En Sıcak Konular

Her yıl 400 bin Rus neden ölüyor?

20 Şubat 2010 21:56 tsi
Her yıl 400 bin Rus neden ölüyor? Rusya'da yılda 400 bin kişi, ülkede yetiştirilmeyen bir bitki yüzünden ölüyor. Peki nedir bu ölümcül bitki?

Rusya Halk Sağlığı Dairesi Başkanı Gennadi Onişenko, ülkeleirnde tütün yetiştirilmiyor olmasına rağmen, sigaranın ülke sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini kaydederek, "Rusya'da sigara tüketimindeki artış halkın sağlığını tehdit ediyor. Bizde erkeklerin yüzde 67'si, kadınların ise yüzde 30'u sigara içiyor. Sigara kaynaklı hastalıklardan dolayı ülkemizde yılda 400 bin kişi hayatını kaybediyor." dedi.

TÜTÜN EKMİYORUZ, AMA YILDA 420 MİLYAR SİGARA ÜRETİYORUZ

Rusya üst düzey sağlık yetkilisi, sigara ürünlerinin satışı ve bu konudaki devlet politikasının Sağlık ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı'na devredilmesini önerdi. Onişenko, "Bu uygulamayı Rusya Başbakanlık uzmanları da öneriyor. Bu gelişmiş Avrupa ülkelerinde kabul edilen normlara da uygun. Ayrıca ülkemizde tütündeki zararlı maddelerin içeriğini öngören kuralları daha da sertleştirmemiz lazım. Avrupa'dan farklı olarak bizde bu kurallar daha hafif. Bizim sağlığımız Avrupalılardan daha mı iyi? Bizde yılda 420 milyar adet sigara üretiliyor. Artı, Rusya'da bir tane bile tütün yaprağı ekmiyoruz." diye konuştu.

Onişenko, Rusya'da faaliyet gösteren Tütün Sanayisi Konseyi adlı bir birliğin de sigara üreticilerine yaptığı lobicilik çalışmalarını yoğunlaştırdığını kaydetti. Onişenko, vatandaşlara hizmet eden Rusya Toplumsal Odası üyeliğine Tütün Sanayisi Konseyi Başkanı'nın seçilmesine bir türlü anlam veremediklerini de ifade etti. Rusya üst düzey sağlık yetkilisi daha önce de ülkedeki sigara üreticilerini, "Rus halkına karşı nikotin soykırımı" diye suçlayarak mahkemeye verilmesi gerektiğini savunmuştu.

(CİHAN)



Bu haber 1,113 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,825 µs