En Sıcak Konular

AK Partili Fatsa: Kandil ve Mahmur’dan gelenler suçsuz

20 Şubat 2010 20:29 tsi
Tunceli’de düzenlenen ‘Demokratik açılım’ konferansına katılan Ak Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, Kandil ve Mahmur’dan gelen 34 PKK’lının suçsuz olduğunu söyledi.

Fatsa, PKK’lıların bırakılacağı sözünü verdiği iddia edilen İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında CHP’nin gensoru önergesi vermesine tepki göstererek, “Diyorlar ki ’gelenleri niye tutuklamadınız.’ Biz bir yasa çıkardık etkin pişmanlık yasası. Suçlu bulunanlar tutuklanıyor, suç yoksa serbest bırakılıyorlar. Ama suçsuz olanların salıverilmesine bile tahammül etmeyip gensoru veriyorlar” dedi.

Eyüp Fatsa, yaklaşık 2 saat süren konuşması sırasında, ses tonunu zaman zaman yükselterek kürsüye yumruk vurdu. CHP’ye yüklenen Fatsa, Ak Parti dışındaki siyasi partilerin Türkiye’ye verecek bir şeyleri olmadığını iddia ederek şunlar söyledi:

“Yeter artık yeter. Artık bu milletin yakasından düşsünler. Bu millet kardeş olmak istiyor, bu millet birlik olmak istiyor. Bu millet bu ülkede bu bayrağın altında onurlu bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak yaşamak istiyor. Kürdüyle Türküyle ya da Alevi- Sünni kimsenin birbiriyle bir sıkıntısı yoktur. Düşsünler artık Alevilerin, Sünnilerin yakasından. Biz bin yıldır bu ülkede kardeşiz bundan sonrada kardeşçe yaşamak istiyoruz. Hiçkimse başkasının kanı üzerinde politika yapmasın. Herkes birbirine saygı duysun. CHP hazırladığı Kürt raporuna bile sahip çıkmıyor, Tunceli raporuna sahip çıkmıyor. Bu millete nasıl sahip çıkacak bunun için artık milletin yakasından düşsünler.”

Kandil ve Mahmur'dan gelen 34 PKK’lının bırakılmasına ilişkin yapılan tartışmalarada değinen Fatsa sözlerini şöyle sürdürdü:

“Diyorlar ki ’gelenleri niye tutuklamadınız.’ Biz bir yasa çıkardık etkin pişmanlık yasası. Suçlu bulunanlar tutuklanıyor, suç yoksa serbest bırakılıyorlar. Yani Habur’da yapılan şey buydu. Bunu bile fazla görüyorlar. CHP’de diyor ki, ’genel af çıksın, terör örgütünün bütün yöneticilerini de kapsayacak şekilde genel af çıksın.’ Bu durum CHP’nin hazırladığı Kürt raporunda var. Ama suçsuz olanların salıverilmesine bile tahammül etmeyip gensoru veriyorlar. Bunların samimiyeti budur. Bunların kardeşlikten, barıştan anladığı budur.”

SORULARI YANITLADI
Konferansın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eyüp Fatsa, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in tutuklanmasının ardından yaşanan ’yargı krizi’ne yönelik bir soruya, “Sonuç olarak yasalar karşısında herkes eşittir. Kim yanlış yaparsa konumu ne olursa olsun çıkar adalet önünde hesabını verir” dedi.

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un, internet sitelerinde yayınlanan ses kaydına ilişkin soruya da Eyüp Fatsa, şu yanıtı verdi:

“Genelkurmay Başkanı’nın, demokrat yapısından, demokrasiye bağlılığından hiçbir zaman şüphe etmedik. Dünyadaki Genelkurmay Başkanlarıyla mukayese edildiği zaman da, hem entellektüel birikimiyle hem de, felsefi donanımıyla kendi mesleğindeki kişiliğiyle çok saygın bir yeri vardır. Bizde ülkemizin böyle bir Genelkurmay Başkanı’na sahip olmasından mutlu oluyoruz. Şimdi sınırlı sayıda insanla, askeri personelin bulunduğu yerde bu konuşma yapılmış, siviller yok. Biri orada bunu kaydetmiş servis yapmışsa öncelikle öyle zannediyorum ki, sayın Genelkurmay Başkanı’nın yaptığı açıklamada bu çıkıyor demek ki oradaki sınırlı sayıdaki insan bunu almış ve servis etmiştir.”



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,851 µs