En Sıcak Konular

Google'a saldıran Çin ordusu muydu?

20 Şubat 2010 19:08 tsi
Google'a saldıran Çin ordusu muydu? İnternet devi Google'a yönelik bilişim saldırılarının ardından, New York Times gazetesi tarafından suçlanan iki Çin okulundan biri ithamları reddetti.

Yeni Çin (Xinhua) ajansının haberine göre, Google ile insan hakları eylemcilerini hedefleyen başka şirketlere yönelik siber saldırıların arkasında olmakla suçlanan Lanxiang profesyonel kuruluşu yetkilileri, soruşturma neticesinde saldırılardan sorumlu olduklarını gösteren hiçbir işaret bulunmadığını belirtti.

New York Times gazetesi, bilişim devi Google ile insan hakları eylemcilerini hedefleyen başka şirketlere yönelik siber saldırıların Çin'deki iki okuldan düzenlendiğini, okullardan birinin Çin ordusuyla bağlantılı olduğunu iddia etmişti.

Gazete, soruşturmayı yürüten ve isminin açıklanmasını istemeyen kaynaklara dayanarak verdiği haberde, saldırılardan birinin bilgisayar bölümüyle meşhur Şangay Jiatong Üniversitesi, diğerinin de ordu için bilgisayar uzmanı yetiştiren Lanxiang adlı profesyonel bir kuruluştan geldiğinin belirlendiğini yazmıştı.

İnternet grubu Google, 12 Ocakta yaptığı açıklamada, aralık ayında Çin kaynaklı ve büyük çaplı bilişim saldırılarının, Çinli insan hakları eylemcilerin hedeflediğini ve en az 20 başka şirketi daha etkilediğini belirtmiş, Çin-ABD ilişkilerini olumsuz etkileyen olay Google'ı Çin'deki faaliyetlerini durdurmaya zorlamıştı.

Saldırılarda, Google'ın kod kaynakları ile dünyadaki Çinli insan hakları eylemcilerinin Gmail elektronik posta hesapları hedef alınmıştı.

New York Times, saldırılarda ayrıca ticari sırlar ve bilgisayar kodlarının çalınmaya, insan hakları eylemcilerinin hesaplarının ele geçirilmeye çalışıldığını ileri sürmüştü.



Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,973 µs