En Sıcak Konular

'Biz varken darbe yapılması artık zor'

20 Şubat 2010 18:56 tsi
Beyoğlu'nda, internete düşen ve Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a ait olduğu belirtilen ses kaydıyla ilgili protesto gösterisi düzenlendi

. Ses kaydının içeriğine tepki gösteren Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu üyeleri adına yapılan açıklamada, "Yeni bir darbe yapma şansınız yok, biz varken darbe yapmanız biraz zor." denildi.

Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelen grup, Başbuğ'un açıklamalarını ve darbe girişimlerini protesto etti. 'Darbelere karşı omuz omuza' ve 'dur de! dur de! darbelere dur de!' şeklinde slogan atan grup basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Bülent Arınç'ın evinin önünde bir araba dolu albay yakalandı. 'Ne arıyorsunuz burada?' diye soranlar 'Bilgisayar yazıcısına kartuş almak için buradayız' cevabını aldı. Önce kartuşçunun krokisinin çizildiği kağıdı yutmaya çalıştılar. Yutamayınca ve yutturamayınca da sızıntı yapan bir albayı takip ettiklerini söylediler." denildi. Başbuğ'un zamanı geldiğinde ne yapılacağını iyi bildikleri şeklindeki ifadeleri hatırlatılan açıklamada, "Biz şartların olgunlaşması ve zamanın gelmesiyle neyin kastedildiğini çok iyi biliyoruz. Kenan Evren de 12 Eylül için bir yıl şartların olgunlaşmasını beklediğini söylemişti." ifadeleri yer aldı.

Türk halkının darbe değil demokrasi istediğinin vurgulandığı açıklamada, "Atanmışların değil seçilmişlerin yönettiği bir ülke istiyoruz" denildi. Darbe planlarının açığa çıktığının ifade edildiği basın açıklamasında, "Yeni bir darbe yapma şansınız yok. Biz bunun karşısındaki sivil direnişimize devam ediyoruz. Biz varken artık darbe yapmanız biraz zor. Bu halk demokrasi için, sonuna kadar desteklemek için burada toplandı." mesajı verildi.

Eylemde bazı aydınlar ve vatandaşlar da tepkilerini dile getirdi. Darbe girişimlerine karşı, "Bir vatandaş olarak darbelere, muhtıralara, yetkisini aşan bürokratların müdahalelerine karşı toplumla birlikte ses verebilmek için buradayım. Darbe de yapamazsınız, halkla böyle de konuşamazsınız demek için burada toplandık. Ordunun varlığı güvenliğimizi sağlamaksa eğer ben güvenliğimin sağlandığını hissetmiyorum." şeklinde tepkiler dile getirildi.

Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu'nun, 28 Şubat tarihinde '28 Şubat post modern darbesine' karşı büyük bir mitinge hazırlandığı belirtildi.

(CİHAN)



Bu haber 755 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,395 µs