En Sıcak Konular

Bir şike itirafı daha

20 Şubat 2010 16:15 tsi
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Bayazıtspor'un Kulüp Başkanı Rıza Sorak, Ağrı TEDAŞ Sporlu futolcuların kendisinden para istediğini iddia etti.

Ağrı Amatör Ligi takımlarından Bayazıtspor'un Kulüp Başkanı Sorak, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Ağrı Şubesi önünde düzenlediği basın açıklamasında, 16 Şubat'ta Ağrı TEDAŞ Sporlu bir futbolcunun kendisini telefonla arayarak, 17 Şubat'ta Patnosspor ile oynayacakları maçı kazanmaları için para talebinde bulunduğunu, telefon konuşmalarını ise kayıt altına aldığını öne sürdü.

Telefon konuşmasında, futbolcunun, Patnosspor maçına çıkacak 11 futbolcu adına görüşme yaptığını ve para verilmediği takdirde Patnossporlu yöneticiler ile anlaşacağını belirttiğini ileri süren Sorak, şöyle konuştu: “Fubolcunun para isteğini reddettikten sonra 17 Şubat'ta Patnosspor ile TEDAŞ Spor arasında oynanan karşılaşmayı yönetimle beraber izleyerek, maç görüntülerini de kayıt altına aldım. 3 kırmızı kartın gösterildiği maç 9-0 Patnosspor'un galibiyetiyle bittikten sonra maçın satıldığını anlayarak, ses kaydını ve maçın satıldığını belgeleyen görüntüleri ASKF Ağrı Şubesine teslim ettim. Onlar da belgeleri Futbol Federasyonu bünyesindeki Şike Tahkim Kurulu'na gönderdi.”

İddiaların tamamının ses ve görüntü kaydının bulunduğunu vurgulayan Sorak, ligde Patnosspor ile yarış halinde olduklarını, TEDAŞ Spor'un ise hiçbir beklentisinin olmadığını ifade ederek, iddialarını şöyle sürdürdü: “TEDAŞ Spor'un, Patnosspor ile oynadığı karşılaşmada, futbolculardan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Akyüz, topsuz alanda hakeme küfür ederek, kırmızı kart gördü. Daha sonra trübündeki Patnossporlu taraftarların yanına giderek, onlara destek verdi. Diğer futbolcular da maçın satıldığını belgeler nitelikte hareketler sergiledi. Bunların da görüntü kayıtları elimizde mevcut. Futbol sahalarında görmek istemediğimiz bu tür olaylar maalesef Türk futbolunu bitiriyor. Her iki takımın ligden ihraç edilmesi gerekmektedir.”
Sorak, açıklamasının ardından şikeyle ilgili ses ve görüntü kayıtlarını basın mensuplarına dağıttı.

ASKF Ağrı Şube Başkanı Erkan Kösedağ ise Bayazıt Spor Kulüp Başkanı Rıza Sorak'ın açıklamalarıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

A.A.



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,792 µs