korku arttırılmaya çalışılıyor | " /> korku arttırılmaya çalışılıyor | "/>

En Sıcak Konular

Türkiye'de korku arttırılmaya çalışılıyor

20 Şubat 2010 12:25 tsi
Türkiye'de korku arttırılmaya çalışılıyor Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un ses kaydının çıkmasını değerlendirerek, yasadışı dinlemenin insanlığın bir sorunu olduğunu belirtti.

Yıldırım, “Bu insanlıkla bağdaşan bir iş değil. Türkiye'de bu korku arttırılmaya çalışılıyor. Geçen yıl vatandaş yüzde 24 daha fazla konuşmuş, yüzde 56 daha fazla mesaj atmış. Millet inadına konuşuyor. Bu işleri yapanlar havasını alıyor” dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Serbest Telekomüikasyon İşletmeciler Derneği’nin (TELKODER) düzenlediği 4. Telekomüikasyon Zirvesi’nin ikinci gününde basının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Ara bağlantı ücreti tartışmalarına değinen Yıldırım, “Ara bağlantılar azdı çoktu muhabbeti bizim dışımızdaki bir muhabbettir. Biz vatandaş bundan ne kazanır ona bakarız. Yeni düzenlemenin vatandaşa yüzde 25 katkısı var. Kaldı ki bu ara bağlantı işlerini BTK yapıyor” dedi.

Ara bağlantı ücretleri belirlenmeden önce işletmecilerle bu konunun görüşüldüğünü, uluslararası benzer uygulamalara bakıldığını ve Türkiye’nin şartlarının değerlendirildiğini anlatan Yıldırım, uzlaşmanın her zaman olmadığını dile getirdi. Yıldırım, “İşletmeler hizmet kalitesini göz ardı etmemeleri lazım. Yapılan o iş mali durumlarını zayıflatıyorsa orada da bir düzenleme yapma zorunluluğu doğabiliyor. Benim buradaki rolüm buradaki işlerin hiçbir yerinde olmamak. Kendileri kararları alıyorlar. Bizleri de uyarıyorlar. Sabitte hesaplamalara göre indirim olmuyor aksine artması gerekiyor. Ama ben ‘kusura bakmayın, olduğu gibi kalsın’ dedim. Amacımız sektörün sorunlarını çözmeye çalışmak” diye konuştu.

DAHA FAZLA YATIRIM YAPILMALI

Sektörü de değerlendiren Yıldırım, daha fazla yatırım yapılmasını istedi. İletişim otobanlarının daha fazla geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım, Türkiye bilişimin çok hızlı geliştiğini, bu altyapının da sürekli geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Yatırımların akıllıca yapılması gerektiğine dikkat çeken Yıldırım, “Bundan böyle yatırımlarımızı bilhassa kırsal kesimde altyapının ortak kullanımına yönelik yapmalıyız. Bazı yeni adımları atmanın yararlı olduğunu hep birlikte gördük. Kırsal kesimde altyapı tesisleri ortak kullanılabilir. Bir yerde üç kule varsa ortak olarak kullanılabilir. Bu bir yandan da roaminge bir başlangıçtır” dedi. Yıldırım, 4. Nesil iletişim teknolojisi ile ilgili çalışmaları olmadığını kaydederek, Wi-Max gündemlerinde olduğunu söyledi.

“BU İNSANLIKLA BAĞDAŞMIYOR”

Bir gazetecinin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un ses kaydının internette dolaşmasını hatırlatması üzerine Bakan Yıldırım, “Yasadışı dinleme insanlığın bir sorunu. Burada ülke meselesi yok. Etik olmayan, evrensel hukuka uymayan, insanların haberleşme özgürlüğüne uygun olmayan iğrenç bir şey. Bu insanlıkla bağdaşan bir iş değil. Türkiye’de böyle işler olmasın diye uğraşıyoruz. TİB kuruldu ve bu konudaki keyfilik de önlenmiş oldu. Ama teknolojiyi kullanarak bu işe tenezzül edenlerin olma ihtimali vardır. Türkiye'de bu korkuyu arttırmaya çalışılıyor. Vatandaş yüzde 24 daha fazla konuşmuş, yüzde 56 daha fazla mesaj atmış. Millet inadına konuşuyor. Bu işleri yapanlar havasını alıyor. Vatandaş bunlara itibar etmiyor, etmemesi de lazım. Üç beş kendini bilmez, hak hukuk tanımayan sorumsuzlar yüzünden vatandaş korkmamalı” diye konuştu.

Hürriyet



Bu haber 753 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,096 µs