En Sıcak Konular

TCDD'den 20 bin yanmaz koltuk siparişi

20 Şubat 2010 11:50 tsi
Bursa'da faaliyet gösteren Grammer Koltuk A.Ş. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile anlaşma imzaladı.

İmzalanan anlaşmaya göre 150 vagona 20 bin koltuk üretimi yapacak Grammer, ilk etapta Nisan ayında yıpranan 100 vagondaki 6 bin koltuğu değiştirecek. Yaklaşık 4 milyon Euro'ya mal olacak projede üretilecek koltukların 2,5 dakika yanmama özelliği bulunuyor.

Bursa'nın Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren ve ağır vasıta araçların koltuk üretimini yapan Grammer Koltuk A.Ş. yeni bir alanda daha hizmet verecek. TCDD ile geçen Kasım ayında yaptıkları anlaşma ile tren koltukları için de üretime başlayacaklarını ifade eden Grammer Koltuk A.Ş. Genel Müdürü Tuna Arıncı, önümüzdeki 5 sene için önemli projelerinin bulunduğunu kaydetti. Şirket olarak hem tren, hem de metro koltukları üreteceklerini söyleyen Arıncı, TCDD ile yapılan anlaşma neticesinde Nisan ayından itibaren trenlerde bulunan vagonlarındaki koltukları yenileme işine başlayacaklarını açıkladı. Anlaşma kapsamında toplam 150 vagonda 20 bin koltuk üretimi yapacaklarını söyleyen Arıncı, ilk etapta Nisan ayından itibaren 100 vagonda tesbit edilen 6 bin adet koltuğu yenisiyle değiştireceklerini dile getirdi.

"KOLTUKLARIN EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ YANMAZLIK"

 Trende kullanılacak koltukların en büyük özelliğinin yanmazlık olduğuna dikkat çeken Arıncı, "Tren koltuklarının en büyük özelliği otobüs, minibüs ve diğer ağır vasıta sektörüne göre yanmazlık şartlarının çok daha ileriye gitmiş olması. Herhangi bir yangın çıktığında yaklaşık 2,5 dakika koltuk dayanımı şart. Otobüste bu böyle değil. Koltuktaki kumaşlar, kullanılan kolçak malzemesi bunların hepsi yanmazlık malzemeleri ile kaplı. Dolayısıyla güvenlik ve yanmazlık açısından diğer koltuklara göre bir takım avantajları var diyebiliriz" dedi.

"DÜNYADA GRAMMER'İN TREN BÖLÜMÜ SON DERECE POPÜLER"

Bu yılın Eylül ayından itibaren yeni vagonların koltuklarının yapımına başlatacaklarını ifade eden Arıncı, "Bu iş de 2 sene sürecek. Yaklaşık 4 milyon Euroluk bir iş gerçekleştireceğiz. Bizim açımızdan son derece önemli. Grammer 20 senedir Türkiye'de varlığı olan bir firma. 2010'dan itibaren ilk kez tren ihalesini kazanmış bulunuyor. Dünyada özellikle Almanya'da Grammer'in tren bölümü son derece popüler. Fransa, Almanya ve İtalya'daki hızlı trenlerin koltuğunu yapan firma, bu bilgiyi de Türkiye'de kullanmaya başlıyor" dedi.

"TREN VE METRO KOLTUK YAPIMINDA ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATACAĞIZ"

Tren koltuklarının yapımı için Araştırma - Geliştirme (Ar-Ge) departmanına ek olarak 10 kişilik bir ekip oluşturduklarını belirten Arıncı, Türkiye'de AR-Ge'ye verilen teşvikler nedeniyle burada bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirtti.

Önümüzdeki dönemde hayata geçirmek için çalıştıkları İran, Irak ve Kazakistan Projeleri'nin de bulunduğunun altını çizen Arıncı, 5 yıllık dönemde tren ve metro koltuk yapımında önemli işlere imza atacaklarını vurguladı.

"TCDD'NİN KOLTUKLARI BURSA'DA ÜRETİLECEK"

Devletin, yerli üretim konusunda destek verdiğine dikkat çeken Arıncı, TCDD'nin koltuklarının Bursa'da üretileceğini kaydetti. Daha önce bu alandaki üretimlerin Almanya'da gerçekleştiğini hatırlatan Arıncı, şunları söyledi: "Koltuğun da yerli sanayiden sağlanması önemli. İstanbul - Ankara arasındaki hızlı trende bizim koltuklarımız kullanılıyor. Fakat bu koltuğu daha önce biz Almanya fabrikamızda yapıyorduk. Ama 2010 tarihinden itibaren Bursa fabrikasında üretilecek olan koltuklar kullanılacak" dedi.



Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,640 µs