savcısı değişti | " /> savcısı değişti | "/>

En Sıcak Konular

'Gizli' arşivlerin savcısı değişti

20 Şubat 2010 08:39 tsi
'Gizli' arşivlerin savcısı değişti Başsavcı Cihaner 'başıma bir iş gelir' kaygısıyla İsmailağa cemaati soruşturması belgelerinin aralarında bulunduğu arşivini evinin bodrumuna sakladı. Savcı Şanal'ın bulduğu arşiv, Ergenekon savcılarına teslim edildi

Yetkileri elinden alınan Erzurum Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın operasyonuyla tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in evinin bodrumundan tutuklanmasına neden olan İsmailağa cemaati soruşturmasıyla ilgili belgeler çıktı. Savcı Şanal'ın Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararından önce yürüttüğü Ergenekon soruşturması kapsamında, 16 Şubat'ta, Erzincan Başsavcısı Cihaner'in adliyedeki odası ve lojmanlardaki evinde arama yapıldı. Akşam saat 16.00 sıralarında tamamlanan aramaların ardından Başsavcı Cihaner gözaltına alındı.

4 BİN 500 ADLİ BELGE
Cihaner sorgulanmak üzere Erzurum'a götürülürken, Savcı Şanal yeniden Cihaner'in İnönü Mahallesi'ndeki Adliye Lojmanları'nda oturduğu eve gelerek ikinci bir arama başlattı. Erzincan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi polislerinin katıldığı ikinci aramada Başsavcı Cihaner'in oturduğu apartmanın bodrumunda yürüttüğü İsmailağa soruşturmasına ilişkin arşivi bulundu. Arşivin içinden telefon görüşmelerine ait ses kayıtları ve yaklaşık 4 bin 500 adli belge bulundu.
Çoğunluğunda 'çok gizli' damgası olan belgelerin arasında Cihaner'in İsmailağa cemaatine yönelik yaptığı soruşturmaya ait dokümanlar ve CD'lerin de bulunduğu öğrenildi. Cihaner'in bu arşivi, gözaltına alınma ihtimalini hissettiği için, ileride kendini savunmak üzere oluşturduğu iddia ediliyor. Aramalar tamamlandıktan sonra Cihaner'in bodrumda saklı arşivin kimin tarafından ihbar edildiği henüz belli değil. Cihaner'in kendini 'garantiye' almak üzere sakladığı arşiv, Erzurum dosyasının İstanbul'a gönderilmesi üzerine Ergenekon savcılarına teslim edildi.

Dosyaya 2 ve 3 numara bakacak
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de tutuklandığı Ergenekon soruşturma dosyasının İstanbul'a geldiğini bildirdi. Dosyaya hangi savcıların bakacağı da dün belli oldu. Soruşturmayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Turan Çolakkadı ve Olcay Seçkin ile Ergenekon soruşturması 2 ve 3 numaralı savcıları olan Fikret Seçen ve Murat Yönder yürütecek. Savcı Seçen halen Kurmay Albay Dursun Çiçek ile ilgili soruşturmayı yürütüyor. Savcı Yönder ise, Poyrazköy iddianamesini hazırladı, şimdi de 'Kafes Eylem Planı' adlı belgeye dair soruşturmada görev yapıyor.

ORGENERAL BERK'İN İFADESİ ERTELENDİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Erzurum'de yürütülen Ergenekon dosyasının 'yetkisizlik' kararı İstanbul'a gönderildiğini anlattı. Dosya kapsamında ifadeye çağrılan 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in ifadesi de İstanbul'da alınacak. Ancak 26 Şubat'a kadar süre tanınan Berk'in sorgu işleminin gelişmeler nedeniyle ertelendiği öğrenildi.

Kemal Özdemir & Seda Kılıç / Akşam



Bu haber 758 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,250 µs