En Sıcak Konular

Kuklalar, 3 kadını asıyor!

0 0 0000 00:00 tsi
Kuklalar, 3 kadını asıyor! Direniş ruhunu kırmak için bir Hollywood senaryosu bu. İşgal güçlerine karşı direnen üç Iraklı kadın asılıyor. Kukla mahkeme onursuzca sırıtıyor. Dünya sırnaşık sırnaşık diplomasi yapıyor. Annelerimizi asıyorlar. Çocuklar bunu unutmayacak!

Irak'ta Vassan, Zeyneb ve Lika adlı üç genç kadın, işgal güçlerine karşı direnişe katıldıkları için Irak Yüksek Ceza Mahkemesi tarafından idama mahkûm edildi ve yarın infaz edileceği açıklanan idamların durdurulması için uluslararası kuruluşlar ve insan hakları kuruluşları avukat tutmalarına bile izin verilmeyen kadınların infazını durdurmak için çaba gösteriyor.

El Kadimiye hapisanesinde tutulan, 31 yaşındaki Wassan Talip, 25 yaşındaki Zeynep Fadıl ve 26 yaşındaki Liga Ömer Muhammed çeşitli bombalama eylemleriyle Bağdat'taki Yeşil Bölge'de bir ABD askerinin öldürülmesi olayından sorumlu tutuluyor. 26 yaşındaki Lika Ömer Muhammed adlı Iraklı kadın da 6 Şubat 2006’da adam kaçırma eylemine yardım ettiği iddiasıyla idama mahkûm edilmişti.

Irak ceza yasasının 156. maddesindeki halkın güvenliğine karşı eylem yapmak suçundan yargılanan kadınlar suçlamaları kabul etmiyor.

Kadınlar kendilerine yöneltilen bu suçlamaları reddederken, uluslararası insan hakları örgütleri de yargı sürecinde Iraklı 3 kadına avukat tahsis edilmediğine vurgu yapıyor. Kadınlar, avukatları olmadığı için kararı temyiz edemedi.

Mahkeme kararının ardından, BM, Uluslararası Af Örgütü ve Avrupa Birliği, infazların durdurulması için girişimlerde bulundu, ancak bu çabalardan şimdiye kadar sonuç alınamadı.

İdama mahkûm edilen Iraklı kadınlardan Zeynep Fadıl’ın 3, Lika Ömer Muhammed’in ise bir yaşında çocukları bulunuyor.

İDAM CEZASINA TEPKİLER...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, işgalci ABD güçlerine karşı direniş cephesine katıldıkları gerekçesiyle idam cezasına çarptırılan Iraklı üç genç kadının durumu ile ilgili olarak Irak Başbakanı Nuri El-Maliki'yi aradı ve bu konuda hassasiyetlerini dile getirdi.

Bu sabah Nuri El-Maliki'yi arayan Başbakan Erdoğan, üç kadının idamlarının oluşturacağı hassasiyetleri dile getirdi ve bu konuda genel olarak yargısız infaz olabileceği konusunda hassasiyetler bulunduğunu ifade etti.

Başbakanlık kaynakları, Nuri El-Maliki'nin de dosyaların inceleneceği ve konu ile ilgileneceği yönünde görüş bildirdiğini kaydetti.

"İNFAZI DURDURUN"

Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkanı Avukat Nesip Yıldırım, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'ye çağrıda bulunarak, 3 kadına verilen idam cezalarının infazının durdurulmasını istedi.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, Irak'ta işgal güçlerinin merkezine saldırı düzenlemek ve bir ABD'li askerin ölümüne neden olmak iddiasıyla yargılanan 3 kadına verilen idam cezasının, 3 Martta infaz edileceğinin bildirildiğini anımsattı.

İdam cezalarının infazının durdurulması gerektiğini ifade eden Yıldırım, açıklamasında, yargılamanın bağımsız yapılmadığını iddia etti.



Bu haber 282 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,658 µs