En Sıcak Konular

Çaldıkları hayvanları tarlada keserken yakalandılar

18 Şubat 2010 23:21 tsi
Son aylarda et fiyatlarının tavan yapmasının ardından hayvan hırsızlıkları da artmaya başladı.

 Çalıntı hayvanların naklinin ve kesilmesinin riskli olduğunu bilen hırsızlar, çaldıkları hayvanları dağlarda-tarlalarda kesip otomobillerin bagajlarında taşıyor. Son zamanlarda bu tür uygulamalar artarken, dün gecede aynı yöntemi deneyen hırsızların planını jandarma bozdu.

Aydın'ın Çine ilçesinde hırsızlar çaldıkları hayvanları gece karanlığında önce ayaklarını sonra başlarını keserken suçüstü yakalandı. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan üç hırsız cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre; dün akşam saat 24.00 sıralarında bir ihbarı değerlendiren Akçaova ve Çine Jandarması, Eskiçine Akçaova yolu üzeri Umurköy yakınlarındaki bir tarlaya baskın düzenledi. Jandarmanın geldiğini fark eden hırsızlar karanlıkta dağa kaçarken, Eskiçine istikametine gitmekte olan 09 DH 424 plakalı kırmızı otomobilden şüphelenen Jandarma aracın yolunu kesti. Aracın bagajında naylon örtü, kan ve tüy izlerinin tespit edilmesinin ardından aracın şoförü Umurköy'lü İ.K. isimli şahsı gözaltına aldı.

Söz konusu tarlaya giden Jandarma, 100 metre ileride ağaçların arkasında kesilmiş olarak iki adet hayvan tespit etti. Biri düve, diğerinin de doğumuna 1 ay kalan gebe ineğin kulak küpelerinin araştırılmasıyla hayvanların Akçaova'dan Özkan Atıgan isimli vatandaşa ait olduğu anlaşıldı. Açık arazide, ay ışığında gerçekleştiren kesimde hayvanları yere yatırabilmek için ilk önce vahşice ayaklarının kesildiği ortaya çıktı.

Kesilmiş hayvanların tespiti için olay yerine çağrılan Özkan Atıgan ve kardeşleri kesilmiş hayvanların kendilerine ait olduğunu görünce; "Bu düve 8 aylık hamile idi. Bu yavruya nasıl kıydınız" diyerek hırsızlara tepki gösterdiler. Atılgan kardeşler jandarma aracında bulunan İ.K' ya saldırmak istedi.

Özkan Atıgan hayvanların olay yerinden 2 km ilerideki meradan 3 tanesinin çalındığını, birinin ortada gözükmediğini belirtip hırsızlardan şikayetçi oldu. Olay yerinde toplanan köylüler de hayvan hırsızlığı ile ilgili cezaların yeterince caydırıcı olmadığı için bu tür olayların sık sık yaşandığını söylediler.



Bu haber 702 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,709 µs