En Sıcak Konular

Ergenekon'un tutuklu sanığı Özoğlu'nun çapraz sorgusu tamamlandı

18 Şubat 2010 21:26 tsi
İkinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanığı Durmuş Ali Özoğlu'nun çapraz sorgusu tamamlandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada Özoğlu, üye hakim Hasan Hüseyin Özese'nin, ''Savunmanızda, 'ABD, tezkereden dolayı Ecevit hükümetine darbe yaparak, yerine AK Parti hükümetini getirdi', dediniz. Somut deliliniz nedir?'' şeklindeki sorusuna, bu yöndeki delilin Bülent Ecevit'in açıklaması olduğunu söyledi.

Özoğlu, ''Amerika'ya, 'Irak meselesinde yanında değiliz' dedi. Ondan sonra kopuş başladı. Kemal Derviş getirilip bakan yapıldı. Sonra da Ecevit hükümeti gitti'' diye konuştu.

Özese'nin, ''Başka somut deliliniz var mı?'' sorusuna karşılık da Özoğlu, Bülent Ecevit'in o dönemde korumalığını yapan milletvekili Recai Birgün'ün açıklamaları olduğunu belirterek, ''Peki o gün neden konuşmadınız? Korumalık sizin asli görevinizdi. Birgün'ün Behçet Oktay cinayetine birebir tanık olduğuna inanıyorum. Oktay'ın yakın arkadaşıdır. Oktay'ın öldürülmesinin en önemli nedeni, gömülen silahların kim tarafından gömüldüğünü bilmesidir. O gün sustuğu gibi Behçet Oktay cinayetinde de sustu'' dedi.

Özoğlu, üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu'nun sorusu üzerine de Özel Kuvvetler Komutanlığında bir görevi olmadığını söyledi.

Haşıloğlu'nun, ''Askeri psikolojik harp belgelerini nasıl elde ettiniz?'' sorusuna karşılık da Özoğlu, bu belgelerin kendisine ait olmadığını, kendi delilleri arasına konulduğunu belirterek, bunların ders notları olduğunun anlaşıldığını dile getirdi.

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun kendi internet sitesinde yazı yazamadığını da kaydeden Özoğlu, ''Vakti olmadığını söyledi. 'İleriki zamanda yazarım' dedi. Ben tutuklandım'' şeklinde konuştu.

Özoğlu, savunmasının başında izlettiği ''Hristiyanlığın Truva Atı'' adlı belgeselin de kendisine ait olmadığını, kendisine postayla ya da internet ortamında gelmiş olabileceğini söyledi.

Durmuş Ali Özoğlu'nun çapraz sorgusunun ardından avukatı Cavit Subaşı da savunmasını tamamladı.

Mahkeme heyeti, duruşmayı yarın saat 09.00'a erteledi.



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,586 µs