En Sıcak Konular

8 günde 4 gösteri yunusu öldü

18 Şubat 2010 16:05 tsi
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde bulunan Sealanya Dolphin Park'ta bulunan 11 yunustan 4'ü, 6- 14 Şubat tarihleri arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle öldü.

Sealanya Dolphin Park'ta bulunan 11 yunustan 4'ünün 8 gün içinde peşpeşe ölmesi, şüpheyle karşılandı. Japonya'dan getirilen ve her birinin değeri yaklaşık 100 bin TL olan eğitimli gösteri yunuslarının kesin ölüm nedeni, laboratuvardan gelecek testlerin sonuçlarından sonra netlik kazanacak. Sealanya Dolphin Park Genel Müdürü Pınar Tungar, yunusların ölümüyle ilgili alınan su ve besin örneklerinde hiçbir olumsuzluğu rastlanmadığını belirterek, şöyle konuştu:
“Ölümlerle ilgili Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü yetkililerine ve Alanya İlçe Tarım Müdürlüğü'ne anında gerekli bilgiler verildi. Bakanlık yetkililerinin de hazır bulunduğu ortamlarda ölen yunuslardan alınan doku ve kan numuneleri ile tesisteki su örnekleri ve deniz canlılarına verdiğimiz balık ve yiyecekler, bakanlığın Antalya Laboratuvarı ile Konya Bölge Laboratuvarı'na gönderildi. Şu ana kadar alınan örneklerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.”

Kesin ölüm sebebinin testlerden sonra kesinlik kazanacağını kaydeden Tungar, “Şu anda tesisimizde bulunan 7 yunusun sağlık durumu ise gayet iyi. Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü'nden ve Antalya İl Müdürlüğü'nden gelen yetkililerin yaptığı kontrolde ise tesisin fiziksel yaşam şartlarının ilgili yasa ve yönetmeliklere uygun olduğu tespit edilmiştir” diye konuştu.

ZEHİRLENME OLABİLİR

Alanya Tarım İlçe Müdürü Umut Olgun ise ölen yunuslara Alanya'da İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bağlı veteriner ve su ürünleri görevlileri tarafından otopsi yapıldığını söyledi. Yunusların organlarından alınan numunelerin ve havuz suyundan alınan numunenin Konya'ya gönderildiğini belirten Olgun, “Gönderdiğimiz numunelerin sonuçları gelmeye başladı. Su numunesinde bir sorun çıkmadı. Zehirlenme olabilir ancak gıda zehirlenmesi olduğunu düşünmüyoruz” dedi.



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,008 µs