sildi | " /> sildi | "/>

En Sıcak Konular

Habertürk Bahçeli'yi sildi

18 Şubat 2010 14:57 tsi
Habertürk Bahçeli'yi sildi Bahçeli'nin hedef gösterdiği medya grupları arasında yer alan Habertürk Gazetesi MHP'ye yer vermeme tavrına bu hafta da devam etti

Devlet Baheçli'nin hedef gösterdiği medya grupları arasında yer alan Habertürk Gazetesi MHP ve liderine yer vermeme tavrına bu hafta da devam etti. Gazete tavrını adeta okurunun gözüne soktu ve haberleri bakın nasıl vedi.

HEDEF GÖSTERİLEN İSİMLER

Devlet Bahçeli, TBMM'deki kavgalı oturumdan sonra yaptığı basın açıklamasında 4 büyük medya grubunun patronunu partilerini karalamakla suçlayan ve ülkücü iradenin kendilerini asla unutmayacağını söylemişti. Ferit Şahenk NTV grubu, Ahmet Çalık Sabah-atv, Akın İpek Kanaltürk - Bugün ve Turgay Ciner Habertürk grubu Devlet Bahçeli'nin hedef gösterdiği isimleri olmuştu.

Bahçeli'nin bu çıkışı üzerine Habertürk grubu, yayın organlarında partisi ve kendisine yer vermemeye başladı. Habertürk TV, geçtiğimiz haftaki grup toplantılarında MHP grubunu yayınlamış, Habertürk Gazetesi de sayfalarında yer vermemişti.

Konuyla ilgili Haber 7'ye konuşan Habertürk Gazetesi Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, MHP'ye karşı her hangi bir tavırları olmadığını belirterek “tavrın” Devlet Bahçeli tarafından alındığını ima ederek şunları söylemişti: "Bizim her hangi bir partiye karşı tavrımız olamaz. Bunu MHP Genel Başkanı'na soracaksınız bize değil"

KÜFÜR ANTOLOJİSİ OLUŞTURDU
Habertürk Devlet Bahçeli ve MHP'ye karşı olan tavrını bu hafta da devam ettirdi. Dün gerçekleşen grup toplantısı yine yayınlanmazken gazetenin tavrı ise daha belirgin bir şekilde otaya çıktı. Gruplarında konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Deniz Baykal ile BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sözleri gazetenin "Politika" sayfasında yayınlanırken, Devlet Bahçeli'nin sözlerine tek bir satır da olsa yer verilmedi. Habertürk, Erdoğan'ın Devlet Bahçeli'yi hedef alan sözlerini ise ayrı bir kutu içinde verdi. Erdoğan’ın, Bahçeli’nin konuşmalarına yansıyan hırçınlığının siyasetin seviye kaybetmesine neden olduğunu savunduğunun belirtildiği habere, “Bahçeli küfür antolojisi oluşturdu “ başlığı atıldı.

HERKES VAR BİR TEK MHP YOK
Gazetenin tavrı, normal zamanlarda MHP Grup Başkanvekilleri ve milletvekillerinin görüşlerine de yer verilebilecek "sorşturma dosyasında" da net bir şekilde gözler önüne serildi.

Aynı zamanda haberturk.com’un da Yayın Yönetmeni olan Gülin Yıldırımkaya’nın hazırladığı “Polemik” sayfasında TÜSİAD’ın yeni Başkanı Ümit Boyner’in seçim barajının düşürülmesine ilişkin yorumu, “Baraj demokratikleşmeye engel mi?” başlığıyla siyasilere soruldu. Yıldırımkaya haberinde, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, CHP İstanbul Milletvekili Necla Arat, AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, CHP Grup başkanvekili Hakkı Süha Okay ve Zaman Gazetesi yazarı Ali Bulaç’ın görüşlerine yer verirken MHP adına hiç kimseden görüş alınmaması dikkat çekti.

internethaber



Bu haber 1,020 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,792 µs