En Sıcak Konular

Fikri Sağlar, Erdoğan ve Büyükanıt'a hakaretten beraat etti

18 Şubat 2010 15:04 tsi
Eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, Birgün Gazetesi'nde yazdığı "Büyükanıt'a dosya verildi mi?" başlıklı yazıda Başbakan Erdoğan ve eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada beraat etti.

Sağlar'ın avukatı, Erdoğan ve Büyükanıt'a tazminat davası açacaklarını ve suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Beyoğlu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, Fikri Sağlar'ın avukatları ile Yaşar Büyükanıt'ın avukatı Levent Koçer katıldı. Duruşmada söz alan Avukat Levent Koçer, Sağlar'ın 'hakaret' suçunu işlediğini öne sürerek cezalandırılmasını talep etti. Sağlar'ın avukatları da, müvekkillerinin gazeteci kimliği ile hareket ettiğini, bahsedilen yazının içeriğinde hakaretin söz konusu olmadığını, bu nedenle Sağlar'ın beraatini talep etti.

Esas hakkındaki mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı Erhan Gülcan da, Fikri Sağlar'ın beraatine karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Mütalaanın ardından Hakim İrfan Adil Uncu, "Söz konusu yazı bütünü dikkate alındığında sert ve çarpıcı bir üslupla dile getirilmiş haber, yorum ve eleştirileri içerdiği, toplantıya katılanların şeref ve saygınlığını rencide edebilecek noktaya ulaşmadığı kanaatine varılarak sanığın beraatine karar verilmiştir." şeklindeki kararı açıkladı. Sağlar'ın, 'basın yoluyla hakaret ve iftira' suçlamasıyla 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyordu.

Kararı değerlendiren Fikri Sağlar'ın avukatı Ali Mahir Başarır, mahkemenin basın ve ifade özgürlüğü yönünde karar verdiğini söyledi. Başarır, "Hukuk çerçevesinde herkes eleştirilebilmelidir. Bu dava müvekkilimi mağdur etmiştir. Bu nedenle hem Başbakan Erdoğan, hem de Yaşar Büyükanıt hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacağız. Ayrıca Cumhuriyet savcılığına 'iftira'dan dolayı suç duyurusunda bulunacağız." diye konuştu.

(CİHAN)



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,006 µs