En Sıcak Konular

İtalya'da G-8 depremi

18 Şubat 2010 14:48 tsi
İtalya'da geçen yıl düzenlenen G-8 zirvesine ilişkin hazırlıklarla ilgili ihalelerde yolsuzluk iddiasıyla açılan soruşturma, giderek dallanıp budaklanıyor. Hakkında soruşturma açılan Roma savcılarından Achille Toro, görevinden istifa etti.

Görevle ilgili gizli bilgileri sızdırmakla suçlanan 69 yaşındaki savcı Toro, 40 yıllık mesleki yaşamını noktaladığını duyurduğunu istifa mektubunda, oğlu Camillo'nun da soruşturmaya maruz kalan şüpheliler arasında olduğuna işaret ederek, "Gerek kendimin, gerekse oğlumun onurunu her yerde özgürce savunabilmek, ayrıca iş çevremi her türlü tedirginlikten kurtarabilmek için, büyük bir üzüntü, ama tam bir gönül rahatlığıyla, görevimden işbu dilekçeyi yazdığım an itibarıyla istifa ettiğimi belirtiyorum" dedi.

Toro'nun gelecek günlerde G-8 ihalelerindeki yolsuzluklarla ilgili dosyayı Floransa'dan devralan Perugia savcılığına ifade vermesi gerekecek.

Toro'nun istifasının, görevle ilgili gizli bilgileri sızdırma iddiasının akabinde Yargı Yüksek Kurulu tarafından açılan disiplin soruşturmasına son verilmesini beraberinde getireceği de belirtildi.

G-8 ihalelerindeki yolsuzluk soruşturması, Floransa savcılarının, bir başka davayla ilgili olarak yaptıkları telefon dinlemeleri sırasında tesadüfen edinilen bilgiler üzerine başlatılmıştı.

Floransa savcılığı, soruşturma çerçevesinde 10 Şubatta Sivil Savunma Teşkilatının Eski Başkanı ve Kamu İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Angelo Balducci, Bayındırlık Bakanlığı bürokratlarından Mauro Della Giovampaola, Romalı iş adamı Diego Anemone ve Floransalı iş adamı Fabio De Santis'ten oluşan dört kişiyi tutuklatmış, 20 kişi hakkında ise tahkikat başlatıldığını duyurmuştu.

Başbakan Silvio Berlusconi'nin en güvendiği bürokratlardan biri olan Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Guido Bertolaso, G-8 hazırlıklarından sorumlu kişi sıfatıyla yolsuzluk iddiasıyla açılan soruşturmanın akabinde istifasını sunmuş, ama istifası kabul edilmemişti.

Perugia'daki yargı kaynakları, G-8'e hazırlık ihalelerindeki yolsuzluklarla ilgili olarak haklarında soruşturma açılan kişilerin sayısının 40'a ulaştığını belirttiler.



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,097 µs