kısır bir döngüdür' | " /> kısır bir döngüdür' | "/>

En Sıcak Konular

'Bu bir fasit dairedir, kısır bir döngüdür'

18 Şubat 2010 12:55 tsi
'Bu bir fasit dairedir, kısır bir döngüdür' Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yargıyla ilgili yaşanan tartışmaları değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yargıyla ilgili yaşanan tartışmaların üzüntü verici olduğunu ifade ederek, “Bu bir fasit dairedir, kısır bir döngüdür. Bundan Türkiye'nin süratli bir şekilde çıkması gerekir. Bunun için yapılması gereken şey de gayet açıktır; çok süratli bir yargı reformu yapmak gerekir. Yargı reformu yapılırken bu çıkmaz sokak ya da kısır döngü daha derinleştirici bir şekilde olmamalıdır” dedi.

Türkiye'nin AB ile tam üyelik müzakerelerini yürüten bir ülke olduğunu  hatırlatan Gül, “Bu konuda AB'nin müktesebatı, kriterleri ve standartları  Türkiye tarafından süratli bir şekilde üstlenilmelidir. Bu konuda aslında bütün  partilerimizin ön yargısız bir işbirliği içine girmesi çok önemlidir” diye  konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Tanzanya  Cumhurbaşkanı Jakaya Mrisho Kikwete ile görüşmelerinin ardından Çankaya Köşkü'nde  düzenlenen ortak basın toplantısında gündeme ilişkin soruları da yanıtladı.

Bir gazetecinin “Son günlerde yargı alanında yaşanan tartışmalardan  rahatsız mısınız? Kaygılı mısınız? Bunu devlet krizi olarak yorumlayanlar da var,  siz bu krizin bitmesi için nasıl devreye gireceksiniz?” sorusu üzerine, olup  bitenlerin çok üzüntü verici olduğunu, olayları yakından takip eden bir çok  kişinin hissiyatının da bu yönde olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, şöyle  konuştu:
“Bu bir fasit dairedir aslında, kısır bir döngüdür. Bundan Türkiye'nin  süratli bir şekilde çıkması gerekir. Bunun için yapılması gereken şey de gayet  açıktır; çok süratli bir yargı reformu yapmak gerekir. Ama burada hemen  dikkatinizi çekerim, yargı reformu yapılırken bu çıkmaz sokak ya da kısır döngü  daha çok derinleştirici bir şekilde olmamalıdır. Daha çok politize olucu, daha  çok tartışıcı ve daha çok kutuplaşıcı bir şekilde asla olmamalıdır. Buna  kesinlikle fırsat verilmemelidir.

Ama o zaman bu nasıl yapılacaktır? Gayet açıktır. Türkiye AB ile tam  üyelik müzakereleri yapan bir ülkedir. Bu konuda AB'nin müktesebatı, kriterleri  ve standartları Türkiye tarafından süratli bir şekilde üstlenilmelidir. Bu konuda  aslında bütün partilerimizin ön yargısız bir işbirliği içine girmesi çok  önemlidir.

Bu yeni bir kutuplaşma, yeni bir mücadele alanı asla olmamalıdır. O zaman  ülkemize zarar verir. Çünkü adalet, yargı, hukuk konusu daima objektif kriterler  içerisinde ve en yüksek standartlarda yapılmalıdır ve bunun için de müzakere  eden, üyelik müzakereleri sürdüren bir ülke olarak AB standartlarını süratli bir  şekilde üstlenmemiz gerektiği kanaatindeyim.”

A.A.



Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,555 µs