Rus ordusuna modern silah takviyesi | " /> Rus ordusuna modern silah takviyesi | "/>

En Sıcak Konular

Rus ordusuna modern silah takviyesi

18 Şubat 2010 10:03 tsi
Rus ordusuna modern silah takviyesi
 
Rusya'nın NATO'nun genişlemesi ve füze kalkanının birinci tehdit olarak tanımladığı askeri doktrini kabulün adından orduda modernizasyon programı için düğmeye basıldı.

Yapısal değişikliklerle birlikte ordunun sahip olduğu silahların da modernizasyonu gündemde. Rusya Başbakanı Vladimir Putin 2020 yılına kadar yüzde 70'lik modernizasyon hedefi belirledi.

Hükümet toplantısında ordunun modernizasyon programını ele alan Putin, "Ordunun 2015'e kadar modern silahlarla donatılma kapasitesi yüzde 30'a, 2020'de de yüzde 70'e ulaşmalı. Bunun için gerekli mali desteğin hazırlanması gerekiyor." dedi.

Gereksiz harcamalara asla müsade edilmemesi gerektiğini kaydeden Putin, "Burada bir takvim belirlenmesi gerekiyor. Ne şekilde Kara ve Deniz Kuvvetleri'nde bu modernizasyon programını işleteceğiz. Nükleer caydırıcılık, uzay ve hava savunma sistemlerinin modernizasyonuna vurgu yapmak istiyorum." şeklinde konuştu.

Beşinci nesil savaş uçaklarını 2015'e kadar üretimini programlayan Moskova, Fransa'dan 600-750 milyon dolarlık dev Mistral-class dev uçak gemisini satın alacak. Rusya, İsrail'den de insansız uçak alımı yapmayı planlıyor.

1989 yılında Gayri Safi Milli Hâsılanın yüzde 20'si kadar Kızıl Ordu için harcama yapan Moskova, Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından bu rakamı yüzde 4'ün de altına çekti. Rusya 2010 bütçesinde askeri harcamaları yüzde 5 artırarak 40,3 milyar dolar olarak belirledi.

Rusya 1 milyon 340 bin olan silâhaltındaki asker sayısını 2012 yılına kadar 1 milyona çekecek. General sayısı bin 100'den 200'e çekilirken, üst düzey komutanların sayısı da yüzde 60 azaltılarak 22 binden 8 bin 500'e indirilecek. Rusya Savunma Bakanı Aleksey Kudrin diğer muvazzaf komutan sayısında da 150 binlik indirime gideceklerini açıklamıştı.

cihan



Bu haber 2,334 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,662 µs