En Sıcak Konular

Marmara'da kuvvetli yağış bekleniyor

18 Şubat 2010 09:30 tsi
Marmara bölgesinde bugün akşam saatlerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Sıcaklar ise mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan tahminlere göre, Türkiye'nin kuzey ve batı kesimlerinde aralıklarla görülecek olan yağışların akşam saatlerinden itibaren Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Yalova ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların akşam saatlerinden itibaren Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Yalova ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, trafikte aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

-KAR ERİMESİ VE ÇIĞ UYARISI-

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine ve kar erimesinin oluşturabileceği olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

-TOZ TAŞINIMI UYARISI-

Türkiye'nin güney kesimlerinde görülecek olan toz taşınımının oluşturabileceği olumsuz şartlara karşı (görüş mesafesinde ve hava kalitesinde azalma vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekiyor.

-BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU-

Yapılan son tahminlere göre, bölgelerde hava durumu şöyle:

MARMARA: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinden itibaren Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik ve Yalova çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu,sabah saatlerinde İzmir ve Manisa ile zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, akşam saatlerinde Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı, batısı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeyi (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Kayseri, Sivas, Yozgat, Nevşehir, Aksaray) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyıları ile zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Erzurum, Kars ve Ardahan ile zamanla Erzincan,Tunceli, Bingöl, Muş, Ağrı, Van, Bitlis ve Iğdır çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinde karla karışık yağmur yüksekleri kar şeklinde olacak. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.
 
ajanslar

 




Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,013 µs