iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

“Yarı fiili federasyona kavuşmanın küstahlığı!”

0 0 0000 00:00 tsi
“Yarı fiili federasyona kavuşmanın küstahlığı!” Ömer Lütfü Mete, DTP’li Aysel Tuğluk’un açıklamalarını iyibilgi’ye değerlendirdi. iyibilgi özel

Son günlerde DTP’li siyasilerden ilginç çıkışlar geliyor. Geçtiğimiz hafta DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu ilginç bir çıkışla “Kerkük’e yapılacak bir saldırıyı Diyarbakır’a yapılmış sayarız” demiş, üstelik bu görüşünü savununca tutuklanmıştı.

Ancak bu ne ilk ne de son… Dün terörist Abdullah Öcalan’ın saç tellerinde kimyasal kalıntılara rastlandığını belirten DTP’liler, bugün Aysel Tuğluk’un yaptığı açıklama ile bunu kınadı. DTP’li Tuğluk’un şu sözleri tehdit gibi algılandı: “Öcalan’a kimyasal bir saldırı varsa bunun sonuçları kimsenin tahmin edemeyeceği kadar ağır olur” dedi. Tuğluk’un bu sözleri üzerine basın mensupları “Türkiye’yi tehdit mi ediyorsunuz?” sorusunu yöneltti. Tuğluk, Öcalan’ın Kürt halkı üzerinde çok büyük bir etkiye sahip olduğunu belirtti ve “Böyle bir olay Öcalan’a sempatiyle bakan Kürt halkının büyük tepkisine neden olur” dedi.

Peki, tüm bunlar ne anlama geliyor? Hükümet Kuzey Irak ile ilgili, Abdullah Gül’ün deyimiyle, “kucaklayıcı” bir politika izlemeye başlamışken, DTP’liler neden böyle sert ve gerginlik yaratacak açıklamalar yapıyor? iyibilgi, bu soruları Ömer Lütfü Mete’ye sordu. İşte Mete’nin iyibilgi’ye özel açıklamaları:

DTP’nin açıklamalarının hükümetin politikasındaki değişikliğin ardından gelmesi garip mi?

Tam olarak değil. En azından ben DTP’lilerin açıklamasının bir planın parçası olarak görmüyorum. Bu DTP’lilerin taşkınlıklarının bir yansıması. Şu açık: barış istemiyorlar. “Kerkük’e yapılacak bir saldırıyı Diyarbakır’a yapılmış sayarız” açıklaması da bunun gibiydi. DTP’liler kendi yandaşlarının etkin olduğu bölgelerde yarı fiili federasyon idaresinin gerçekleşmesinden ötürü bir küstahlık içerisine girdiler.

Yarı fiili federasyon idaresi derken Kuzey Irak’tan mı bahsediyorsunuz?

Hayır, Kuzey Irak’tan bahsetmiyorum. Merkezi hükümetin Diyarbakır üzerinde etkisi yok. Bakın bakalım oralarda kimin etkisi var… İlan edilmemiş bir federasyon manzarası bu. Bundan cesaret alarak küstahça konuşuyorlar. Kenan Evren’in de verdiği beyandan da cesaret alıyorlar. “Kaybettiniz biz kazandık” küstahlığı bu. En küçük bir barış arzusu değil. Savaş ilanı gibi. Tahrik kastı var bu açıklamada.

Peki, bu sorun nasıl çözülecek?

Türkiye hiçbir şey yapamaz. Yirmi yıllık plan yapmalı. ABD ve AB ile ilişkileri değerlendirilebilir. Asker hükümet ayrı telden çaldığı için hiçbir şey yapılamaz. Onlar da federasyona doğru gitmeye çalışırlar. Bir gün bıçak kemiğe dayanır… O zaman ne olur? İnşallah tek bir çatı altında, sorunsuz hallolur.

www.iyibilgi.com



Bu haber 266 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,902 µs